Isla del Coco (Kokosov otok) ponos je Kostarike, smješten u Tihom oceanu, gotovo 500 km udaljen od kopna. Taj mistični otok poseban je zbog tropske prašume, kao i endemske flore i faune te nacionalnog parka koji čine prizore kakvi se ne mogu vidjeti nigdje drugdje, čineći idealan laboratorij u prirodi za biologe koji ondje dolaze iz cijelog svijeta.

Usamljeni otok broji više od 230 biljnih vrsta, 362 vrste kukaca i dvije endemske vrste reptila. Ljepote „kostarikanskog Galapagosa“ prepoznao je i UNESCO koji ga je 1997. godine proglasio zaštićenim.
Morski svijet nacionalnog parka poznat je među roniocima, koji ga ocjenjuju kao jedno od najboljih mjesta na svijetu za promatranje morskih pasa, raža, tuna i dupina. Osim biologa i ronioca, egzotični otok predmet je želje fotografa, kao i volontera koji ondje pristižu sudjelovati u raznim istraživanjima.

Kokosov otok zapeo je za oko i Jacquesu Cousteau (francuski istraživač mora i redatelj dokumentarnih filmova), koji ga je 1976. opisao kao najljepši otok na svijetu. Isla del Coco poznat je i kao „Otok s blagom“, zbog legende da su pirati ondje sakrili blago, ali ono nikada nije nađeno. U šetnji otočnim stazama može se vidjeti i isklesano kamenje, uključujući i ono na kojem je svoj trag ostavio zloglasni gusar kapetan Henry Morgan. Da biste ga posjetili, trebat će vam nekoliko tisuća dolara koje ćete potrošiti na jednu od agencija koje organiziraju putovanja brodom iz Puntarenasa, kao i negdje između 36 i 42 sata za plovidbu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju