Luksuzna malena kuća od samo 26 kvadratnih metara, čiji dizajn potpisuje estonska tvrtka ÖÖD, proizvest će se u samo 79 primjeraka i koštat će 225 tisuća eura. Ograničena serija kućica bit će ostakljena posebno za tu liniju naručenim zlatnim staklenim stijenama.

To je tek jedan od skupih dodataka asortimanu te tvrtke poznate po luksuznim kućicama, kolibama i saunama. Staklo mijenja svoju boju tijekom dana i godišnjih doba, pa se i kuća tako prilagođava prirodi oko sebe.

Nije za svako zemljište

Dizajn zlatne kućice temelji se na kući Mirror House, najprodavanijem proizvodu te tvrtke, koja je postala hit kao kućica za najam u prirodi. Kada stigne, kuća se samo spoji na struju, vodu i kanalizaciju - i to je to.

Kućica duga samo 7,9 metara i široka 3,3 metra zahvaljujući visokim stropovima i pametnom rasporedu djeluje prostranijom nego što jest, a svaki detalj u njoj osmišljen je za boravak u prirodi pri kojem se ne morate odreći luksuza.

U ograničenoj seriji bit će proizvedeno samo 79 kućica, a njihov broj odabran je da predstavlja atomski broj zlata. Svaka će kućica imati zlatnu pločicu s brojem, a tvrtka će ih prodavati samo vlasnicima zemljišta za koja procijene da su dovoljno atraktivna.

Na osami: Drvena kuća u Lici iz koje danima želimo gledati kako dolazi jesen Kuća za odmor Sanjam Liku - 19 Kuća za odmor Sanjam Liku - 18 Kuća za odmor Sanjam Liku - 17 +15 Kuća za odmor Sanjam Liku - 16

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju