U Japanu, zemlji u kojoj su sve bizarnosti dobrodošle, nalazi se selo prepuno lisica. I ne bi tu bilo ništa čudno, lisice žive svugdje na svijetu, no ove japanske možete i – pomaziti.

Youtuberica Isabelle Cosgrove kaže kako su lisice "najmekše" životinje koje je ikad pomazila. Isabelle je, naime, posjetila japansko selo poznato pod nazivom "selo lisica", u kojem posjetitelji do mile volje mogu maziti ta mala krznena bića. Selo se smjestilo tristotinjak kilometara sjeverno od Tokija, pa ako posjetite glavni grad, samo sjednete na brzi vlak i začas ste tamo.

"Na početku sam bila malo zabrinuta jer su nas upozorili da ne diramo lisice kako nas ne bi ugrizle. No nakon dobivenih uputa shvatili smo da lisice ljude puno i ne doživljavaju, jedino ako im imaju što dati za jelo", prepričava svoje doživljaje ta youtuberica.

"Nevjerojatno su mekane, nisam nikad mislila kako ću reći da im je krzno mekanije od krzna mojih mačaka, ali jest, uživala sam mazeći ih", nastavlja Isabelle svoju priču.

No nisu svi blagonakloni prema toj ideji, pa tako drugi bloger upozorava turiste da paze što rade jer je na svoje oči vidio kako je lisica "otela" mobitel jednoj djevojci, misleći da je riječ o nečem jestivom. Stoga preporučuje da ne unosite nikakvu hranu, jer lisice su vas spremne napasti ako uopće pomisle da ju imate.

Stoga, ako znate sa životinjama, slobodno ih pokušajte pomaziti, ali budite oprezni i nemojte da vam u torbi nanjuše sendvič jer bi vam se maženje moglo lako obiti o glavu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju