Stara cedrova šuma najveće je blago ovog japanskog otoka koji privlači one koji žele odmoriti um. Yakushima je otok s jedinstvenim ekosistemom u zapadnoj hemisferi. Od subtropske klime preko prašume, pa i do, mjestimično, hladnih temperatura.

Iako površinom malen, Yakushima ima planine više od 2000 metara. Jedno je od najvlažnijih mjesta na zemlji, a lokalci često kažu kako ovdje kiši "35 dana u mjesecu". Iako je to, očito, pretjerivanje, ovdje zaista zna kišiti svaki dan, osobito na planinama, ali kišiti zna i lagano i samo periodično.

Yakushima - 4 Yakushima - 4 (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Neki primjerci najpoznatijih stanovnika ovog otoka, cedrova, stariji su i od 1000 godina, a od milja ih zovu yakusugi, što je kombinacija riječi Yakushima i sugi, odnosno cedar na japanskom. Neki od cedrova stariji su i od 7000 godina, što šume na ovom otoku čini zbilja posebnima.

U prošlosti ove šume su se dosta sjekle, no do danas su se oporavile i proglašene su nacionalnim parkom, a neki dijelovi još 1993. proglašeni su i svjetskom baštinom.

Yakushima - 5 Yakushima - 5 (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Ovaj bajkoviti otok najviše privlači one u potrazi za psihičkim odmorom, pa je pun šetnica i planinarskih staza. Planinarski domovi ne naplaćuju noćenje, tako da posjetitelji mogu besplatno prespavati.

Izgubljeni grad golim rukama sagrađen od kamenih gromada teških i po 50 tona Machu Picchu - 5 Machu Picchu - 4 Machu Picchu - 3 +2 Machu Picchu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju