Treće Wine & Music kušanje vina i delicija u organizaciji tvrtke Eno expert održalo se 17. prosinca 2016. u Europskom domu.

U adventskom raspoloženju zagrebačkoj su publici svoja vina predstavili vinari Citrus, Rogić, Raak, Voštinić - Klasnić, Agro Maleš, Tošić, PZ Masvin, Jokić, Sokač, Jakopić te Peršurić, Miklaužić i slovenski Istenič s pjenušcima. I ovaj put vina izlagača gosti su kušali uz drniški pršut Agro Maleš i fine sireve Paške sirane, dok je uživanje u vinima i delicijama pratilo nadahnuto muziciranje dueta Small Change, koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić.



Zanimljivost u adventskom duhu bio je Foto kutak. Organizatori su pozvali posjetitelje Wine & Musica da se fotografiraju u foto kutku i objavljuju ga uz hashtag #ZgWineMusic, a autore najzanimljivijih fotografija očekuju nagrade u obliku butelji vina.

I ovaj se put pokazalo da su ovakvi "mini-festivali" pun pogodak, jer na njih dolazi publika zainteresirana za temu, žele kušati vino, razgovarati s vinarima, naučiti ponešto i probati uvijek nešto novo, a sve to u ležernoj atmosferi i prijateljskom okruženju. Wine & Music kušanja pružaju im sve navedeno. To potvrđuju i vinari, što organizatorima daje podstrek za nastavak.



Tvrtka Eno expert, čiji tim čine Miodrag Hruškar, Krešimir Hren i Jelena Puh Miloš, bavi se vinarskim konzaltingom i edukacijom, a prije nepune tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju. Više informacija možete naći na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju