Tradicionalna turističko-gastronomska i gospodarska manifestacija Bučijada, ove se godine održava 18. i 19. listopada. Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča, bučinog ulja i ostalih eko-etno proizvoda, organizira se na gradskoj tržnici Maznica i na više lokacija u samom centru grada. Prošle je godine manifestacija okupila više od 190 izlagača i preko 15.000 posjetitelja.

U vrijeme Bučijade organiziran je prijevoz posjetitelja iz Zagreba turističko-izletničkim vlakom „Bučko express”. Svi oni koji posjete Ivanić-Grad u vrijeme Bučijade, mogu uživati u raznim zabavnim sadržajima: vožnja kočijama i buča-kočijom s Pepeljugom i princem, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe...


Za dobru zabavu i atmosferu zaduženi su razni glazbeni izvođači, a neizbježan je i prikaz starih tradicijskih običaja u tradicijskom dvorištu i čardaku pored SB Naftalan. Tijekom cijeloga mjeseca listopada i za vrijeme Bučijade restorani uz svoju tradicionalnu gastroponudu spremaju razna jela od buča. Izlozi i okućnice ukrašavaju se bučama, bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča.


U gotovo deset godina, Bučijada se profilirala kao manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem nudi dobre proizvode, gastronomske užitke, raznoliku zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije. Sve ovo i još više doživjet ćete ako dođete u Ivanić-Grad - dakle, rezervirajte 18. i 19. listopad za Bučijadu!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju