Jedan japanski grad dosjetio se kako privući turiste u slabo posjećeni dvorac, a ideja je i više nego dobra.

Ukoliko imate sreće možete provesti noć u sjajnom japanskom dvorcu u kojem ćete na raspolaganju imati poslugu, a oko vas šetat će, ni manje ni više nego, nindže!



Gradske vlasti Nagasakija, u suradnji s agencijom za iznajmljivanje nekretnina, raspisale su nagradnu igru u kojoj je glavna i jedina nagrada noćenje za dvije osobe u dvorcu Hirado. Ideja koja se krije iza svega jest želja vlasti da dvorac "otvore" javnosti i da ga ljudi počnu što više posjećivati.

Hirado je sagrađen 1599. godine na maloj planini. U njemu je nekoć boravio klan Matsura i to u vrijeme kad su zemljom vladali šoguni. Stoga je dvorac još prepun starih originalnih mačeva, oklopa, ali i nadgrobnih spomenika u okolici. U to vrijeme prisutne su u životu bile i nindže, zadužene za špijuniranje, sabotiranje, ubijanje i druge nečasne radnje.



Pobjednici nagradne igre u dvorac će ući sredinom svibnja. Obući će kimona, dobiti poslugu, a nindže će služiti kao njihova "osobna garda".

Hm, možda ne bi bilo loše nešto slično organizirati u hrvatskim dvorcima. Pa da bar na trenutak vidimo kako je to živjelo plemstvo...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju