A pošto smo sad već prekrižili Veneciju s tog popisa, predstavljamo pet gradova koji zaslužuju koristiti se njenim imenom.

Suzhou, Kina
Kada klizite kraj povijesnih kuća koje se redaju uz kanal u ovom gradu pored Shaghaija, čini vam se kao da se nalazite u nekom filmu i samo čekate kada će vas zaskočiti Jackie Chan. I da, vrtovi koji se nalaze uz kanale i mostovi koji premošćuju kanale su točno onakvi kakvima ih zamišljate - bogati i predivni.


St. Petersburg, Rusija
Teško da bi se ovaj grad mogao nazvati pravim ljetnim kanalskim gradom, ali najspektakularniji od svih ruskih gradova jednostavno je neodvojiv od svoje rijeke Neve. Ovdje postoji čak i sustav trajekata kojima možete razgledati grad i iz ove perspektive. Nema boljeg pogleda na crkve i građevine stare preko 200 godina nego iz doslovno žablje perspektive.

Alappuzha, Indija
Plutajući domovi u ovom južnoindijskom gradu ne leže na slikovitom jezeru, nego krstare rukavcima koji se protežu kroz grad. Nekako kao u filmu Deliverance, samo što je bendžo zamijenjen sitarima. Ipak, močvarni krajolik i netaknute plaže na zapadu, pomoći će vam da zaboravite ludosti urbanog života.


Stockholm, Švedska
Švedski glavni grad smješten je na 14 otoka koji su međusobno povezani sa 57 mostova, a to znači samo jedno. Puno mjesta na kojima se članice švedskog Bikini tima mogu sunčati. Dobro, to je samo stara, ali dobra reklama... Ipak je u Švedskoj sunce malo prohladno, što vas nikako ne smije spriječiti da lunjate prekrasnim ulicama i urednim mostovima. Alkohol ne preporučamo, niste toliko bogati...

Cape Coral, Florida
Florida je poznata po dvijema stvarima: sunčanju na brodovima i kupnji nekretnina. I nigdje na svijetu ne možete naći pravo mjesto za kombinaciju ovih dviju stvari nego na ovoj 400 milja dugoj obali kanala. A to znači samo jedno. Možete cijeli tjedan provesti radeći na svojem tenu dok pregledavate povoljne ponude nekretnina uz kanal, koji nije ni star ni šporak! To je život...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju