10. Coors Light

Listu otvaramo američkim pivom Coors Light. Prodaje se od 1978., i već je godinama među najprodavanijim pivima na svijetu.

9. Brahma
Iako je u Brazilu najpopularnije pivo Skol, ono za razliku od Brahme - nije izvorno brazilsko. Brahma se proizvodi još od kraja 19. stoljeća i najkonzumiranije je južnoameričko pivo na ovoj listi.


8. Harbin
Harbin je inače dobilo ime po gradu na sjeveru Kine, a prošle godine je popijeno 2,8 milijardi litara!

7. Heineken
Napokon nešto poznato svima, a radi se o najpopularnijoj europskoj pivi koja potječe iz Amsterdama. Postoji već 150 godina, a prosječno ga se godišnje popije tri milijarde litara.

6. Yanjing

Drugo kinesko pivo u TOP 10. Na svojim bocama se diči natpisom „Službeno državno kinesko pivo“. Ipak, uzevši u obzir broj stanovnika Kine, nije ni čudo da im se piva nalaze ovako visoko na listi.


5. Skol
Ovo nije pretjerano popularno u SAD–u, iako tamo nastaje, no zato ga toliko obožavaju u Brazilu, i Hong Kongu da je peto na svijetu!

4. Budweiser
Jest da je njegov brat Bud prodavaniji, ali kad zbrojimo ukupnu prodaju, Bud i Budweiser zauzeli bi - drugo mjesto. Naime, Budwesiera se godišnje popije 4,4 milijarde, pa ni u kombinaciji sa Budom ne prelazi najomiljenije pivo na svijetu.

3. Bud Light

Treće najprodavanije je pivo Bud Light, ujedno i najpopularnije u SAD–u. Godišnje pokrije nešto više od 2,5% svjetskog tržišta, a popije ga se nešto više od 5 milijardi litara.


2. Tsingtao
Proizvodi se još od davne 1903., a stvorili su ga Nijemci i Britanci nastanjeni u Kini. Izvoz u SAD počeo je prije četrdesetak godina te je ovo pivo apsolutni broj jedan kad je riječ o izvoznim kineskim pivima.

1. Snow
I nakon Kineza, Kinezi! Godišnje se u Kini popije više od 10 milijardi litara ovog piva, zbog čega je ono danas najprodavanije na svijetu. Još uvijek ga je moguće kupiti samo u Kini, a s obzirom na broj Kineza, ispada da svaki stanovnik popije osam litara Snowa godišnje! Let it Snow...

 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju