KAZALIŠTE

Svake godine u rujnu zaljubljenici kazališta željno iščekuju početak sezone. Repertoar bogat operom, baletom, dramom, komedijom, mjuziklom od klasičnih do suvremenih autora zadovoljit će svakog posjetitelja. Ulaznice na vrijeme naručite preko internetskih stranica kazališta ili Kluba ljubitelja kazališta, www.pozorista.net

GLAZBA

Beogradska filharmonija danas je vodeći orkestar u regiji i vihor svježeg zraka na međunarodnoj koncertnoj sceni. Od sezone 2017./18., glavni dirigent Beogradske filharmonije je Gabriel Feltz, dok će glavni gost dirigent biti Daniel Raiskin. Publiku očekuju: Novogodišnji koncert, Gala koncert Zubina Mehte, koncerti komorne glazbe neobično nazvane Pandemonium i koncerti za djecu.

www.bgf.rs

Srbija - 5 Srbija - 5 (Foto: Galerija Matice Srpske)

Zaklada Ilije M. Kolarca – Velika dvorana zaklade predstavlja najreprezentativniji koncertni prostor za predstavljanje umjetničke glazbe u Srbiji. U okviru ciklusa koncerata pod nazivom KOLARAC TVOJ SVIJET GLAZBE, u narednom razdoblju održat će se koncerti pijanista Ive Pogorelića, Nemanje Radulovića, Klavirskog tria Gelius.

www.kolarac.rs

Srbija Srbija (Foto: PR)

FILM

Međunarodni filmski festival FEST - od osnivanja 1971. bila je stvar prestiža „doći na FEST”. Zamišljen kao godišnji presjek najboljih filmova sezone, izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda. Širom je otvoren za sve kinematografije svijeta, sve relevantne autore i filmove koji se neće naći na kino repertoaru.

www.fest.rs

Srbija - 1 Srbija - 1 (Foto: Muzej savremene umetnosti)

SUVREMENA UMJETNOST


Muzej suvremene umjetnosti otvoren je 20. listopada ove godine izložbom „Sekvence”. Kolekcija Muzeja suvremene umjetnosti formira se od 1958. godine s ciljem da se što bolje predstave najznačajniji umjetnici, razdoblja, pokreti i tendencije umjetnosti 20. stoljeća. Kolekcija muzeja broji više od 8.000 djela i predstavlja jedinstveni prikaz razvoja umjetničkog stvaralaštva 20. i 21. stoljeća.

www.msub.org.rs

Mnogi smatraju da je suvremena umjetnost pokretačka snaga kulture. Brojne su galerije koje pružaju podršku kreativnim stremljenjima u kulturi.

Srbija Srbija (Foto: PR)

Ozon www.o3one.rs

Štab www.facebook.com/galerija.stab.beograd

Haos www.gallerychaos.com

Zvono www.facebook.com/galleryzvono 

KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA otkriva tri skrivena arhitektonska dragulja koja su u 19. stoljeću urbanistički osmišljena kao gradska oaza s brojnim parkovima i izletištima. Sve ih povezuje zanimljiva povijest i arhitektura, ali i stalne i tematske postavke: Muzej afričke umjetnosti, Kuća kralja Petra i Legat Petra Lubarde.

www.museumofafricanart.org

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju