Galerija Slanina 3 Slanina 3 Slanina 3 Slanina - 8 3

U trendu Kviz općeg znanja - 1 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one dobrih živaca i još boljeg pamćenja Kuća od prirodnog kamena na Visu, Airbnb - 5 Tišina i more 25 kvadrata apsolutne sreće na Visu: Kamena kuća na osami za najbolji odmor Forest house Niko - 12 Forest House Niko Čarobna šumska kuća: Gdje vrijeme teče sporije, priroda miriše intenzivnije, a stres – ne postoji

Želite li dobiti hrskavu slaninu, nemojte je peći na na dobro zagrijanoj tavi jer lako zagara, a rezultat je prepečena, tvrda i gorkasta slanina.

Za najbrži, a dobar rezultat slaninu stavite na hladnu tavu pa pecite nekoliko minuta na laganoj vatri. Treba li vam veća količina, ispeći je možete i u pećnici na papiru za pečenje. Pecite je na 200 °C oko 15 minuta.

No želite li hrskavu, ali ipak sočnu slaninu, trebat će vam još jedan sastojak – voda.

Stavite slaninu u tavu i ulijte toliko vode da je gotovo prekrije. Kad proključa, smanjite na srednje jaku vatru i pričekajte da ispari pa još smanjite vatru i pecite dok slanina ne posmeđi i postane hrskava.

Do trenutka kad voda proključa masnoća slanine počet će se topiti pa meso neće izgorjeti dok čekate da se ispeče. Rezultat je hrskava, ali meka i sočna grickalica.