'Četiri jahača industrijske apokalipse' (The Four Horsemen of the Industrial Apocalypse) posljednje je djelo u nizu inovativnog britanskog kipara i umjetnika Jasona deCairesa Taylora koje je postavljeno uz nasip rijeke Temze u Londonu.

Skulpture u prirodnoj veličini obuhvaćaju prizore dva poslovna čovjeka i dva djeteta na konjima, koji umjesto glava imaju pumpe za vađenje nafte.

Rijeka Temza nije odabrana slučajno. Naprotiv, ona je od bila mjesto trgovanja i mešetarenja sve od Željeznog doba što potvrđuju i krupni poslovnjaci. Djeca su, s druge strane, simbol generacija koje očekuje ekološka katastrofa ako se nešto ne poduzme po pitanju klimatskim promjena. Još radova britanskog umjetnika možete pronaći na njegovoj službenoj stranici underwatersculpture.com.



Skulpture su postavljene na južnom nasipu četvrti Nine Elms u Londonu, a zbog izmjena plima i oseka moguće ih je vidjeti otprilike samo dva sata dnevno. Ovaj umjetnik postao je popularan kao autor prve podvodnog parka skulptura, o kojem smo već pisali na našem portalu.

U videu pogledajte kako plima i oseka utječu na vidljivost 'Četiri jahača industrijske apokalipse'.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju