Od prosinca do travnja ovo tradicionalno ljetno utočište pretvara su u pravu skijašku destinaciju koja nudi 18 skijaških centara i oko 190 kilometara skijaških staza za sve ukuse.

Grevena
Grevena nudi dva skijališta. Jedno je nacionalni skijaški centar Vassilitsa koji se nalazi nekih 42 kilometara od grada Gevene, a drugo je skijalište Anilio kraj Metsova. Ono po čemu je Vassilitsa poznata i posebna su pitoreskne staze i svjež, puderast snijeg. Iskusni skijaši i snowboarderi obožavaju ovo skijalište, ali ono je idealno i za obiteljski odmor i za početnike jer nudi 22 kilometara staza za sve tipove skijaša. Anilio se nalazi na samom početku gorja Pindos, a posebno ga obožavaju snowborderi zbog izrazito strmih staza, s kojih se pruža prekrasan pogled na kamene kućice u podnožju planine.

Karpenisi
Karpenisi je popularna zimska destinacija u središnjem dijelu Grčke iznad doline rijeke Karpenisiotis. Bogat noćni život i renovirani skijaški hoteli, te prekrasna tradicionalna sela su adut ovog skijališta koje svake godine privlači sve više zaljubljenika u zimske sportove. Skijalište raspolaže s 18 staza od zelene do crne kategorije. Nakon zalaska sunca sva skijališta kupaju se pod umjetnom rasvjetom tako da se zabava nastavlja do dugo u noć, a oni koji ne mogu izdržati cijelu noć na skijama, mogu se dobro zabaviti u jednom od mnogih noćnih klubova koji se nalaze u blizini skijališta.

Archova
Ovo pitoreskno selo proglašeno je „zimskim Mykonosom“ kojeg kroz zimu posjećuju mnogi trendseteri i vrlo je vjerojatno da ćete u njemu naletiti na neku slavnu osobu. Skijalište se nalazi svega 90 kilometara od Atene, a u ponudi ima 19 staza. Ovo skijalište posebno je užurbano u vrijeme Božića, noći vještica i uskršnjih blagdana kada ovdje svoj odmor traže zaljubljenici u skijanje i žestoku dugonoćnu zabavu. U proljeće je još i ljepše...

Elatochori
Elatochori se nalazi u pokrajini Pieria, karakterističnoj po kamenim kućama koje izgledaju kao da su ispale iz neke bajke. Skijaški centar nalazi se samo 11 kilometara od središta sela i s njega se pruža predivan pogled na planinu Olimpiju. Ovo skijalište idealno je za obitelji s djecom i skijaše početnike. Skijalište nudi 10 staza i nekoliko off road staza koje se protežu kroz guste borove šume.

Nymfaio
Nymfaio je tradicionalno selo koje se nalazi na visini od 1350 metara, i jedno je od deset najljepših sela u Europi prema UNESCO-u. U njegovoj blizini nalazi se skijalište Voras koje je najviše skijalište u Grčkoj, i nudi 14 staza za početnike i iskusne skijaše koji ovdje mogu uživati u skijanju od studenog do svibnja.

Kalavrita
Kalavrita se nalazi na sjeveru Peloponeza i riječ je o slikovitom planisnkom selu do kojeg se lako može doći iz Atene i Patrasa. Skijalište se nalazi na planinama Chelmos i u svojoj ponudi ima 12 staza koje sve imaju prekrasan pogled na more. Ovo skijalište prvenstveno vole snowboarderi kojima se najviše sviđa što nema gužve, ali su staze kvalitetne, a snijega kao u priči. Park za snowboardere i bogat noćni život su vrhunac ponude ovog odmarališta, koje se svake noći pretvara u zonu beskrajne zabave prepune pića i plesa.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju