Provozajte se po Guoliang cesti

Da, znamo da je u Kini i da tamo nije lako doći, ali kad vas jednom put nanese u najmnogoljudniju zemlju na svijetu, prihvatite ovaj izazov. Ova cesta jedna je od najstrmijih i najopasnijih na svijetu, a među stanovnicima okolnih sela nosi naziv "cesta koja ne oprašta greške"… Ajmo avanturisti, pravac Kina!

Biciklizam na Cesti smrti u Boliviji

Evo nas u još jednoj udaljenoj destinaciji, ali što je to za vas prave avanturiste!? Pedesetak kilometara ceste koja povezuje La Paz i Coroico sve je samo ne ugodno, ali unatoč tome ona privlači mnogobrojne fanatike. Svake godine, što u autu što na biciklu, ovdje život ostavi od 200 do 300 ljudi, zato kad odete tamo, preporučamo adrenalinski oprez!

>> Neočekivana avantura zagorskog Indiana Jonesa

"Bordanje" na aktivnom vulkanu

Za ovu ludost morat ćete se otisnuti do Nikaragve i vulkana Cerro Negro. Radi se o najaktivnijem vulkanu u zemlji, koji je zadnji put lavu izbacio prije otprilike 15 godina. Ovo surfanje po pepelu nije ni malo bezazleno, jer do dolje uhvatite brzinu i do 80 kilometara na sat! Nema šale, nipošto.

Ronjenje s morskim psima

Put nas sad vodi na Crni kontinent. Na samom jugu, u Južnoafričkoj Republici, možete plivati zajedno s morskim psima. Naravno, nalazite se u kavezu, jer cilj ove avanture nije taj da budete pojedeni, ali nije nimalo ugodno kad vam se psina zaleti par centimetara od lica…

Bungee Jumping na Viktorijinim slapovima

I to ne bilo gdje, nego na Viktorijinim slapovima. Skačete u ponor nekoliko desetaka metara i kad vam se čini da ćete doći do zemlje, op, uže spasi vaše postojanje na ovoj planeti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju