U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

No, ovaj video nas je uvjerio u suprotno - stvarno postoje neki dijelovi svijeta gdje se kava poslužuje nakon što se zagrije na vrućem pijesku.


Konkretno, riječ je o Jordanu, u kojem doista možete dobiti specifičnu tursku kavu!


Tavu napunite pustinjskim pijeskom i stavite na plin, u džezvu ubavite vodu, kavu, šećer i po želji - kardamon. U videu ćete primijetiti da kava u džezvi više puta uzavrije prije posluživanja, a nas je sam čin stvaranja toliko "napalio" na jednu jaču kavicu da ovoga trena odlazimo na pauzu!