Liker od jaja, poznatiji kao eggnog, iako se tradicionalno svakog Božića pije u Americi, sve je popularniji i kod nas. A ako ste zbog svoje prehrane (vegani ili alergičari) bili uskraćeni za ovaj božićni napitak, donosimo vam recept zahvaljujući kojem ćete i vi moći uživati u njemu.

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?

Sastojci za jednu šalicu:

2 šake indijskih oraščića
2 dcl kokosovog mlijeka (može i bademovo)
Žlica javorovog ili agavinog sirupa (za one koji jedu hranu životinjskog podrijetla može proći i med)
Žličica cimeta
Žličica muškatnog oraščića
Žličica klinčića
Prstohvat soli
Četvrt do pola vrećice vanilin šećera
Ksantan guma (prirodni zgušnjivač)
Rum (po izboru)

Priprema:

Indijske oraščiće namočiti na nekoliko sati ili tijekom noći. Potom sve sastojke staviti u blender i izblendati. Po želji, na kraju dodajte i dodajte i malo alkohola.

A ako ipak niste za ovu vegansku verziju, recept za "pravi" eggnog potražite ovdje.