Sastojci za pastirsku pitu s kobasicama:
6 krumpira
5 kobasica na bazi svinjetine
4 rajčice (svježe ili iz konzerve)
200 grama sira mozzarella
3 žlice naribanog parmezana
2 žlice maslaca
1 crveni luk
1 žlica nasjeckanog feferona
200 ml mlijeka
malo peršina
sol i papar po želji

Priprema:
1. U slanu vodu stavite kuhati očišćeni krumpir na jednake kockice i kobasice u crijevu.

2. Kada se kobasice skuhaju, izvadite ih iz vode i usitnite.

3. Krumpir zgnječite, dodajte mu maslac, mlijeko, sol i papar te napravite pire. U pire dodajte i pola naribanog luka.

4. Na dvije žlice biljnog ulja popržite preostalu polovicu nasjeckanog luka te feferon. Kada luk omekša dodajte nasjeckane kobasice i rajčice.

5. Smjesu dobro posolite i dodajte nasjeckani peršin.

6. U vatrostalnu posudu stavite pola količine pirea. Preko njega dodajte nadjev s kobasicama i naribanu mozzarellu, pa sve zajedno premažite s ostatkom krumpira.

Preko vrha pastirske pite stavite parmezan i malo peršina.

7. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta.

Savjet plus:
Ako ne želite da vam pita bude vlažna, mekana i ljepljiva, sav krumpir stavite na vrh pite i tako ju ispecite.

U videu "Proper Tastyja" pogledajte kako možete pripremiti pastirsku pitu s nadjevom od kobasica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju