Osvježenje od vrućina Pazinjani traže u pazinskoj dolini, gdje se nalazi jedna od najljepših prirodnih atrakcija u Istri – Zarečki krov. Zarečki krov visine deset metara jedan je od najviših slapova u Istri, koji pada sa stijene, odnosno krova pećine koja se nadvila nad jezerom. Put je ondje odveo i lutajućeg fotografa Romea Ibriševića, koji nas je počastio lijepim prizorima koje možete pogledati i u našoj galeriji.

"Požurite na Zarečki krov jer ako uskoro ne padne kiša, nestaje čarolija koja ove godine traje izuzetno dugo zbog obilnih padalina", savjetuje Romeo.

Rijeka Pazinčica, koja je s vremenom oblikovala Zarečki krov, nastaje iz tri manja potoka - Lipe, Rakova potoka i Borutskog potoka, te sa sjeverne strane ulazi u Pazinsku kotlinu. Ondje nailazi na kraški teren, oblikuje kaskade i jezerca.

Zarečki krov omiljeno je mjesto za skokove u vodu i piknik, kao i pecanje te vaterpolo ili šetnje u prirodi, a okuplja i ljubitelje sportskog penjanja. Penjački smjer Zmija, koji uključuje penjanje po stropu pećine, jedan je od zahtjevnijih u Hrvatskoj.

Do Zarečkog krova dolazi se pored stare ceste za Cerovlje, iza nadvožnjaka Most Krasa, gdje se ide neobilježenim putem koji vodi do jezera i slapa.

"Najljepše je u moru biti gol": Ovo su najbolje nudističke plaže Nudističke plaže - 5 Nudističke plaže - 2 Nudističke plaže - 3 +1 Nudističke plaže - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju