Vouliagmeni je vjerojatno najluksuzniji dio atenske rivijere, a ime duguje prirodnom jezeru koje je prije mnogo godina nastalo uslijed klizanja tla. Jezero s ljekovitim izvorima vode rijedak je geološki fenomen i dom rijetkih životinjskih vrsta.

Zahvaljujući temperaturi vode od 25 Celzijevih stupnjeva ondje možete plivati cijele godine, a pronaći ćete i spa-centar. Kupanje je dopušteno uz kupnju ulaznice. Stijene koje se uzdižu iznad jezera skrivaju i podvodnu špilju dugu čak 3123 metra. I dok neki osvježenje traže na ljekovitom jezeru, drugi posjetitelji odlaze na plaže s druge strane zalijeva kako bi se kupali u toplom moru. Kvalitete tog kraja bogati Atenjani prepoznali su davnih dana te ondje sagradili i skupocjene vile, a i danas je ondje cijena kvadrata među najskupljima u zemlji. Na atenskoj rivijeri pronaći ćete mnoštvo ekskluzivnih hotela, kao i restorana s ribljim specijalitetima i hranom u kojoj se uživa s pogledom na plavetnilo.

Jezero Vouliagmeni Jezero Vouliagmeni (Foto: Shutterstock)

Najpopularnija je plaža Astir na poluotoku Laimos, koja je 1960-ih bila omiljena među filmskim zvijezdama i bogatim poslovnjacima. Nježni pijesak i kristalno čisto more, kao i hlad borove šume desetljećima privlači elitu, a nekoć su ondje ljetovali i Christina Onassis, Joan Collins i Brigitte Bardot. Ulaz na plažu se plaća, a cijene ležaljki i suncobrana nisu zanemarive. 

 

Tako ćete u prvom redu do mora vikendom ležaljke sa suncobranom platiti 180 eura za jednu ili dvije osobe, a mogu se rezervirati preko interneta. Na raspolaganju su jeftinije opcije u daljim redovima od mora. Unajmiti možete i ručnik za 10 eura ili ga kupiti za nešto veću cifru. Ogladnite li ili ožednite dok ljenčarite na ležaljkama, možete pritisnuti dugme i pozvati konobara koji će vas uslužiti. 

 

 

Na raspolaganju su i brojne mogućnosti za rekreaciju, poput odbojke, VIP saloni, modni butici i spa-sadržaji. Parking u blizini plaže naplaćuje se oko 15 eura, pa ako dolazite automobilom, uračunajte i taj trošak. Plaža nudi popust za lokalce koji će dvije ležaljke sa suncobranom platiti 36 eura tijekom tjedna, ali vikendom nema popusta.

Neki od negativnih komentara na Googleovim recenzijama odnose se na smeće na plaži, plićak u kojem treba dugo hodati da bi se došlo do dubljeg mora, kao i sporu uslugu te visoke cijene koja ne prate kvalitetu. Pohvale su išle na račun koktela, čistog mora i dobre glazbe.

Ne sviđa li vam se takav koncept odmora, u blizini Astira pronaći ćete i brojne druge lijepe plaže čije cijene nisu tako paprene, ali je pogled na more jednako čaroban.

Ovo je najbolja plaža na svijetu: Pješčani raj okružen zapanjujućim plavetnilom Reynisfjara plaža, Island Plaža Eagle, Aruba Plaža Cable, Australija +0 Baia de Sancho najbolja je plaža na svijetu prema mišljenju putnika na Tripadviseru

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju