Mjesto Rakovica nalazi se baš nekako "na pola" Hrvatske, tamo negdje gdje je teško odrediti jeste li još u Kordunu ili ste već zakoračili u Liku. Do Korane ima, doduše, dobrih parsto metara, ali Lika se već itekako ćuti u mirisima i vidicima.

Stotinu i dvadeset kilometara od Zagreba, stotinu šezdeset od Rijeke i Zadra, s koje god strane da joj priđete, Rakovica vas svečano uvodi u najljepši hrvatski muzej krša i njegovih oblika. Od kraja 19. stoljeća ovo su područje pohodili zaljubljenici u prirodu, entuzijasti, istraživači podzemlja i prvi turisti i s vremenom se stopili s bezbrojnim hodočasnicima na Plitvička jezera od čijeg je Ulaza 1 Rakovica udaljena tek 10 kilometara, pa je turizam u ovome kraju sveprisutan.

Ipak, kad se tek malo odmaknete od glavne ceste, kolone vozila, restorana, parkinga i reklama, kao da ostanete sasvim sami na svijetu, u bujnom zelenilu, s pogledom na slojeve gora, livada i šuma, i s potrebom da se nadišete ovog divnog zraka.

Kada skrenete iz Rakovice prema Rakovičkom Selištu, uzak i ispucali kolnik natjerat će vas da usporite. Kuće postaju sve rjeđe, a pogled sve ljepši. I tada ćete ugledati bajkovito imanje Vita natura. Sa svojega brežuljka kao da nadzire okolicu, a istovremeno vas skriva od svega. Kuća sagrađena od bora i smreke, već na prvu djeluje toplo, prijateljski i – tako mirisno. Projektirana kao dvije kuće u jednoj, svaki dio nudi potpunu privatnost i komforan smještaj za do pet osoba. Ne morate dijeliti čak ni pogled.

Ljubav prema prirodi tema je čitavog imanja. Kuće su opremljene unikatnim i ručno izrađenim drvenim namještajem lokalnih majstora, a sve u kući i oko nje slavi mir i veličinu prirode. U svakom vas kutku kuće sunce kroz dan prati baš kao da ste na livadi ispred nje, a zidovi mirišu baš kao i šuma koje je okružuje.

Ukusno i udobno uređena kuća nudi brojne detalje osmišljene isključivo za uživanje i opuštanje. Jutra na terasi dok se obližnja stogodišnja šuma bukve i kestena tek budi nećete nikada zaboraviti, kao ni udobne kutke unutar kuće, u dnevnoj sobi, za blagovaonskim stolom ili u krevetu pod kosim krovom s najljepšim vizurama uokvirenim prozorima. Ovdje su i dan i noći mirni i mirisni, a svaki vas detalj zove na povratak prirodi.

Obje su kuće na imanju Vita natura potpuno opremljene i nude vam besplatan WiFi, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, kuhinju s hladnjakom i perilicom posuđa, mikrovalnom pećnicom, aparatom za kavu… te dvije kupaonice. Svaka kuća za odmor sastoji se od prostranog dnevnog dijela s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom te udobnom i prostranom spavaćom sobom na katu. Moderne peći neće vas samo ugrijati, već će vam pružiti i puno bolji pogled od bilo kojeg programa na onom TV-u ravnog zaslona. Cijena noćenja je 229 eura preko platforme Booking.com, a sve detalje možete proučiti na ovom linku

Na održavanoj okućnici dočekat će vas i dječje igralište i oprema za roštilj, a oduševit će vas drvena vruća kupka iz koje je pogled možda i još malo ljepši. Prostranu okućnicu okružuje šuma s uređenim šetnicama, koja vas poziva da dan započnete jutarnjom šetnjom ili trčanjem, izbacite sav stres i sjetite se što je zapravo u životu važno.

  Odmor iz bajke: Crna goranska ljepotica koja ne miče pogled s usnulog diva Zoe Luxury House - 22 Zoe Luxury House - 21 Zoe Luxury House - 20 +18 Zoe Luxury House - 19

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju