Ovaj austrijski prirodni biser će oduševiti sve zaljubljenike u netaknutu prirodu. Ako tražite mjesto gdje ćete pobjeći u prirodu i vratiti se na početne postavke, zaputite se prema austrijskom Tscheppaschluchtu.

Do ovog prirodnog spektakla posebne vrste dijeli vas od Zagreba samo otprilike 200 kilometara i manje od 3 sata vožnje. Za troškove puta u jednom smjeru od granice pripremite otprilike 30 eura.

Šetnjom ćete nailaziti na mnoštvo dubokih klisura, strmih stijena, šumskih kreacija gdje pogledi sežu u nedogled, ukrašeni najrazličitijim vrstama biljaka, a posebicemirisnog cvijeća. Slapovi pak pričaju posebnu priču koja će teći počevši od onih mirnih pa sve do najsnažnijih bujica kroz šarolike puteljke kojima voda prolazi i zato je proljeće idealno vrijeme za uživanje u ovom austrijskom biseru.

Prije odlaska svakako se dobro pripremite. To bi značilo da ćete očistiti svoje udobne cipele za istraživanje jer ćete prolaziti mnoštvom skrivenih puteljaka, mostića, a ponegdje vas čeka i penjanje ljestvama.

Kažu da će vrhunac vaše istraživačke ture biti slap Tschaukofall i kristalno čista voda kraj koje ćete često prolaziti, a prije nego što se tamo uopće zaputite, dobro promislite želite li prošetati takozvanim Teufelsbrückeom, odnosno vražjim mostom. Doživljaj će dodatno upotpuniti i zipline kojim ćete se provozati i kroz šumu i uživati u pogledima s visine.

Zaista, Tscheppaschlucht je idealan odabir za sve one željne dobre avanture i bezbrižne šetnje kroz prirodu. Sezona posjeta ovom čudu prirode počinje od 30. travnja i traje do 31. listopada, zato imate dovoljno vremena za isšplanirati izlet. 

Ulaznicu će odrasli platiti 10 eura, grupe od 15 ljudi ili više 9 eura po osobi, a umirovljenici, studenti i članovi planinarskih udruga 8 eura. Djeca do 15 godina ulaznicu plaćaju 7 eura, a oni mlađi 6 eura. U cijenu ulaznica uključena je i autobusna karta za transport od parkirališta pa do ulaza. P.S. Ne zaboravite i svojeg kućnog ljubimca jer su dobrodošli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju