Ovaj austrijski prirodni biser će oduševiti sve zaljubljenike u netaknutu prirodu. Ako tražite mjesto gdje ćete pobjeći u prirodu i vratiti se na početne postavke, zaputite se prema austrijskom Tscheppaschluchtu.

Zbog nenadane situacije nastale zbog pojave koronavirusa bili smo na neki način prisiljeni na putovanja unutar granice, a sada kad se situacija smirila sve više i više cijenimo "slobodu" i boravak u prirodi i istražujemo gdje ćemo provesti svaki mogući slobodan trenutak, a austrijsko ublažavanje mjera na granici idealna je prilika.

Do ovog prirodnog spektakla posebne vrste dijeli vas od Zagreba samo otprilike 200 kilometara i manje od 3 sata vožnje. Za troškove puta u jednom smjeru pripremite 280 kuna što zaista nije velik trošak s obzirom na to što vas sve tamo čeka. Voda će vas kroz svoje kreacije ispuniti posebnim osjećajem, a to ćete shvatiti tek tamo kad saznate kakav je zapravo krajolik stvorila.

Šetnjom ćete nailaziti na mnoštvo dubokih klisura, strmih stijena, šumskih kreacija gdje pogledi sežu u nedogled ukrašeni najrazličitijim vrstama biljaka, a posebice cvijeća. Slapovi pak pričaju posebnu priču koja će teći počevši od onih mirnih pa sve do najsnažnijih bujica kroz šarolike puteljke kojom voda prolazi.

Prije odlaska svakako se dobro pripremite. To bi značilo da ćete očistiti svoje udobne tenisice za istraživanje jer ćete prolaziti mnoštvom skrivenih puteljaka, mostića, a ponegdje vas čeka i penjanje ljestvama.

Kažu da će vrhunac vaše istraživačke ture biti slap Tschaukofall i kristalno čista voda kraj koje ćete često prolaziti, a prije nego što se tamo uopće zaputite, dobro promislite želite li prošetati takozvanim Teufelsbrückeom, odnosno vražjim mostom. Doživljaj će dodatno upotpuniti i zipline kojim ćete se provozati i kroz šumu i uživati u pogledima s visine.

Zaista, Tscheppaschlucht je idealan odabir za sve one željne dobre avanture i bezbrižne šetnje kroz prirodu. Ulaznicu će odrasli platiti 8,50 eura, grupe od 15 ljudi ili više 7,50 eura po osobi, a umirovljenici, studenti i članovi planinarskih udruga 6,50 eura. Djeca do 15 godina ulaznicu plaćaju 5,50 eura, a oni mlađi 4,50 eura. U cijenu ulaznica uključena je i autobusna karta za transport od parkirališta pa do ulaza. P.S. Ne zaboravite i svojeg kućnog ljubimca jer su dobrodošli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju