Svijet je prepun avanturista, a neki od njih idu toliko daleko, da su spremni posjetiti svaku zemlju na svijetu, a da pritom uopće ne zakorače u avion. Ovaj avanturist dolazi iz Danske, a njegovu priču prenosimo s portala Euronews.

Sada već davne 2013., čovjek po imenu Torbjorn C. Pedersen ili za prijatelje Thor, primio je e – mail koji će mu iz temelja promijeniti život. „Otac mi je poslao link na članak i kliknuo sam“ – prisjeća se ovaj avanturist. „Brzo sam shvatio kako nitko nikad u povijesti nije posjetio apsolutno svaku državu na svijetu bez letenja. Ta me činjenica zaintrigirala i nisam mogao stati razmišljati o njoj“ – objašnjava Thor.

Bivši vojnik UN – a ubrzo je spakirao torbe, te si u glavi zacrtao kako će u osam godina, posjetiti sve države. Misija se činila i više no jednostavnom – posjetiti svaku državu svijeta bez sjedanja u avion. Ipak, kako je ubrzo i sam shvatio, to nije tako lagan zadatak.

„Generalno, pokušao sam se kretati gdje god mogu, no to ne ide uvijek glatko. Nekad jednostavno moraš čekati na vizu, a nekad ni brod ne stiže na vrijeme.“ – pojašnjava nedaće putovanja ovaj Danac.

„Jednom sam se tako u Kongu vozio dva dana na vrhu kamiona, a usred noći smo morali zastati u džungli, jer je postojala mogućnost banditskog napada“.

Nakon što je uspješno posjetio sve kontinente, Thor se danas može pohvaliti sa 194 pečata u putovnici, što znači da za kompletiranje ove avanture, treba posjetiti još devet zemalja. Nažalost, u putovanjima ga je omela i pandemija koronavirusa, pa je gotovo zadnje dvije godine zapeo u Hong Kongu.

 Tamo je stigao još u siječnju 2020., a pred njim su ostale tek sljedeće zemlje – Palau, Vanuatu, Tonga, Samoa, Tuvalu, Novi Zeland, Australija, Šri Lanka i Maldivi. Da nije bilo pandemije, odavno bi ih obišao, jer se taman spremao na Palau, kad je vijest o Covidu – 19 zaustavila gotova sva putovanja. Tako da, Thor još uvijek čeka, te vjeruje kako će uskoro moći krenuti put ostalih devet zemalja.

U svakom slučaju, želimo mu sreću, te se nadamo kako će uskoro postati prva osoba, koja će stupiti nogom u svaku zemlju planete bez letenja. Uostalom, nakon osam godina neprestanog lutanja svijetom, to je i zaslužio.

Posao iz snova za sve pustolove: Postanite „konzultant za avanturu“ Kuća u prirodi Trail - 2 +0 Šator

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju