Naravno, Italija je uvijek dobra ideja, koje god da je godišnje doba. Ali, ipak je sve ljepše u proljeće i ljeto, a kako vam ipak treba neko vrijeme za planiranje putovanja, dobra je ideja napraviti itinerar i posjetiti neka od sljedećih mjesta. Svakako, javite nam iskustva!

Portovenere (Ligurija)

Smješten u prekrasnoj regiji Liguriji, Portovenere je srednjovjekovno ribarsko selo i jedno od mjesta koje vrijedi vidjeti posebno ljeti. Dok mnogi putnici obraćaju više pažnje na Cinque Terre, ovo selo nudi nevjerojatnu priliku da otkrijete jedinstvenu stranu zemlje. Zahvaljujući šarmantnom položaju uz obalu, jedan je od brojnih malih gradova koji su alternativa poznatoj amalfijskoj obali.

Putnici će imati mnogo zabavnih aktivnosti u kojima će uživati ljeti, uključujući šetnju prekrasnim uličicama, posjet crkvi San Lorenzo i provođenje vremena u luci koja oduzima dah. Naravno, tu su i nezaobilazne ljetne aktivnosti koje uključuju kupanje i sunčanje.

Parma (Emilia Romagna)

Preskočite Rim i posjetite jedan od najbolje skrivenih dragulja u Italiji, Parmu, savršeno turističko odredište za gurmane. Dok lutate Parmom, nije neuobičajeno vidjeti krave kako pasu na pašnjacima odmah van granica grada. Ovaj prizor usko je povezan s proizvodnjom sira Parmigiano-Reggiano, koji se proizvodi od mlijeka upravo ovih krava. Također, prepustite se i okusima „Prosciutto di Parma“, delikatno sušene šunke koja se izvrsno slaže s čašom lokalnog pjenušavog crnog vina Lambrusco.

Parma Parma (Foto: Getty Images)

Parma je ljeti prilično vruća, ali to je još uvijek najbolje vrijeme za istraživanje područja. Možete se zabaviti posjetom Stotinu jezera, koja se mogu pohvaliti jednim od najimpresivnijih krajolika u zemlji. Neke od najupečatljivijih znamenitosti koje ne smijete propustiti u Parmi uključuju Palazzo della Pilotta i katedralu.

Ischia (Kampanija)

Ischia je možda omiljeno mjesto za bijeg za Talijane koji traže ljetnu utjehu, ali međunarodni putnici uvelike za nju ne znaju, što je čini skrivenim draguljem unutar bogatog blaga Italije. Smješten samo sat vremena vožnje trajektom od Napulja, ovaj sićušni otok može se pohvaliti privlačnošću koju karakteriziraju njegov prekrasni dvorac, netaknute plaže i niz termalnih lječilišta koja obećavaju opuštanje. Sa svojim bujnim krajolicima i prekrasnom obalom, Ischia je ljetni raj.

Unatoč blizini poznatih turističkih središta, Ischia ima skromniju cijenu, što je čini privlačnom opcijom za putnike koji paze na budžet. Ne propustite priliku istražiti Castello Aragonese, Giardini la Mortella i idiličnu plažu Maronti.

Treviso (Veneto)

Slavna Venecija svojim šarmom privlači gužve iz cijelog svijeta, a Treviso nudi divnu alternativu za one koji traže mirnije, manje užurbano iskustvo. Udaljen samo 40 minuta vožnje vlakom, ovaj ljupki gradić dom je za otprilike 80 tisuća stanovnika i može se pohvaliti mirnom atmosferom ukrašenom slikovitim parkovima, vijugavim rijekama i šarmantnim kanalima. U Trevisu ljeto obećava mnoštvo ugodnih aktivnosti, od ležernih izleta kajakom po njegovim mirnim vodenim putovima do uživanja u primamljivim užicima njegove poznate kulinarske scene. Posjetitelji također mogu provesti dane u šetnji gradskim središtem, razgledavajući niz trgovina ili uranjajući u znamenitosti.

Treviso Treviso (Foto: Getty Images)

Lecce (Apulija)

Lecce, često zasjenjen poznatijim gradovima, pravi je skriveni dragulj. Prozvan Firencom juga, zadivljuje posjetitelje obiljem barokne arhitekture i kulturne ponude. Započnite svoje putovanje Lecceom na Piazzi S. Oronzo, srednjovjekovnom trgu koji vrvi lokalnim životom. Obližnja barokna katedrala poziva na istraživanje, nudeći uvid u bogatu povijest grada. Prošećite kultnim slavolukom iz 16. stoljeća, Porta Napoli, prije nego što se prepustite kulinarskim užicima grada. Ne propustite tortu pasticciotto, slatku i ugodnu poslasticu u kojoj je najbolje uživati dok lutate šarmantnim ulicama.

Novi europski rekorder: Pogledajte kako izgleda šetnja pješačkim mostom koji ulijeva strah Tibetanski most - 1 Tibetanski most - 2 Tibetanski most - 3 +1 Tibetanski most

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju