Preko milijun turista svake godine posjeti Ganu, a tropska klima koja ovdje ne posustaje cijele godine čini ovu regiju popularnom destinacijom za zaljubljenike u divljinu i prirodu. Saznajte koje destinacije morate posjetiti ako se ikad nađete u Gani.

Tržnica Kejetia
Smještena u samom centru Kumasia za ovu tržnicu se govori da je najveća u zapadnoj Africi. Sa 11.000 štandova i preko 40.000 radnika, ovo je stvarno poseban grad s nevjerojatnim bioritmom. Ovdje ćete naći sve od sandala do tradicionalne hrane. Iako je velika, ipak ne privlači previše turista te su prodavači nerijetko iznenađeni posjetom stranacta. Uvijek možete unajmiti vodiča koji će vas provesti po tržnici kako biste pronašli ono što tražite i kako bi vas uputio u pravilan način pregovaranja.

Dvorac Cape Coast
Ovaj dvorac bijele fasade nalazi se u samom srcu Cape Coasta i predstavlja pravo povijesno čudo koje ni dan danas nije u potpunosti istraženo. Tamnice i prostorije za robove mjesta su koja obavezno morate posjetiti jer se u njima nalaze originalne sprave za mučenje. Isto tako i palača guvernera se mora vidjeti jer je prava suprotnost od strave koju doživite u tamnicama.

Nacionalni park Kakum
Ako vas zanima divljina Gane, nacionalni park Kakum je pravo mjesto. Ova prašuma dom je ugroženoj vrsti šumskih slonova, 300 vrsta ptica, colobuc majmuna i otprilike 600 vrsta leptira. Uz životinje i biljke glavna atrakcija je viseći most koji se nalazi na 40 metara visine.

Iskusite pravi Kumasi voodo obred
Sve počinje turom po muzeju posvećenoj prakticiranju voodo običaja kod plemena Kumasi, a završava pravi voodo obredom. Lokalni svećenici izvest će pred vama pravi pravcati obred koji će završiti plesom kostimiranih plesača.

Utočište Boabeng-Fiema
Ova mala zajednica zaštićenih šuma najbolje je mjesto u Gani na kojem možete susresti dvije različite vrste majmuna. Bijeli i crni colobus majmuni i Lowe mona majmuni. Oboje vrste lokalno stanovništvo smatra svetima.

Nacionalni park Mole
Ovaj nacionalni park najveći je i najbolje opremljen razervat u državi, a posjetitelji u njemu lako mogu vidjeti slonove i antilope. Hijena i lav se isto tako mogu pronaći, ali to je već prava ekskluziva!

Selo Nzulezu
Ovo jedinstveno selo najbolje je posjetiti tijekom kišne sezone kada je razina vode puno viša nego u sušnom periodu. Ova zajednica svoje je kuće izgradila na samoj vodi, smještene na drvenim stupovima u području koje je bogato pticama i ostalim životinjama. Najbolji način za doći do sela je spustiti se po rijeci s kanuom.

Busua
Kako ne bi sad ispalo da je Gana samo za nagledavanje i istraživanje, ona ima i prelijepe plaže na kojima možete uživati u suncu i predobrim koktelima. Restorani s morskom hranom i popularne surferske lokacije su ono što je ovdje jednostavno - sjajno!

Unatoč svemu što nudi, Gana je 108. od 139 država na svijetu po popularnosti među putnicima. Zato put pod noge i istraživati Ganu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju