Da je Baranja pravi biser Hrvatske, često se spominje, no da je svatko tamo bio – baš i nije. Smješten na samom kraju Hrvatske, između Mađarske i Vojvodine, taj je kraj kao skriven od pogleda. Mnogima Baranja nije usput pa je još nisu posjetili, no nakon ovih prizora nema sumnje da je upravo to vaša slijedeća destinacija.

Gordan Trtanj, jedan od najpoznatijih baranjskih fotografa, odlučio je svojim fotografijama privući ljude u taj dio Lijepe Naše. Fotografije nije birao prema destinaciji, već prema dojmu koji Baranja ostavlja. Nekoliko njegovih fotografija zapravo pokazuje toplinu, blizinu, srdačnost, otvorenost… Sve ono što Baranja jest, odnosno onaj dojam koji ljudi odnose odlaskom iz ovog bisera.

Gordan je poznat i kao strastveni Baranjac koji puno truda ulaže u promociju Baranje, a sve je krenulo nakon što je osmislio hashtag #Go2Baranja.

Mnogi smatraju da je ovaj mladić za svoj kraj napravio puno, a svoju ljubav prema fotografiji pokušava prenijeti i na druge pa se tako već bacio na organizaciju 2. Vinskog foto safarija koji će se održati 5. i 6. rujna. Brojni posjetitelji tada će degustirati vino i hranu, a sve to uz neizostavno fotografiranje.

Bacite oko na galeriju i virtualno se prošećite šetnicom u Dražu i Kopačkim ritom, "svratite" u Belje i Bilje te bacite oko na Zmajevac. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju