Pandemija je donijela velike promjene u svakodnevne živote, a posebno na područje putovanja. Čak i ako ste platili avionsku kartu za neku rajsku destinaciju, rezervirali hotel i sve željene aktivnosti, ne znači da ćete tamo i provesti svoj godišnji odmor.

Epidemiološka situacija se u pojedinoj zemlji mijenja iz tjedna u tjedan, granice se otvaraju i zatvaraju, pa ne čudi što je potrebno stalno pratiti vijesti i prilagođavati se novonastalim uvjetima. Baš zato u zapadnom svijetu sve je popularniji trip stacking, odnosno gomilanje rezervacija za putovanje.

Strategija podrazumijeva rezervaciju dvaju ili više putovanja u isto vrijeme kako biste bili sigurni da ćete uistinu negdje otputovati u željenom tjednu.

Slika nije dostupna Putovanja Dobar odabir za prvo putovanje nakon dugo vremena: Koji su najsigurniji postpandemijski gradovi

"Ako uzmemo u obzir fleksibilnost, nikada nije bilo bolje vrijeme za rezervaciju odmora," priznao je Adam Amstrong, direktor turističke agencije Contiki Holidays sa sjedištem u Ženevi za Travel + Leisure. On se i sam koristi strategijom trip stackinga u privatne svrhe.

U veljači ove godine ići će na skijanje u Austriju, Italiju ili Francusku, ovisno o situaciji.

I dok su se neke turističke agencije prilagodile situaciji te nude mogućnost otkazivanja rezervacije uz vraćanje uplaćenog novca bez ikakvih ili većih provizija, kod drugih je potrebno čitati sitna slova u ugovorima i pripaziti da višestrukim bukiranjem ne zapadnete u financijske probleme.

Slika nije dostupna Putovanja Putovanja nakon korone: Stvari koje će se teško vratiti u normalu

Organizirate li putovanje sami – dobro provjerite uvjete rezervacije avionskih karata u pojedinoj zrakoplovnoj kompaniji, hotelski smještaj i slično.

Ako je vaš let otkazan zbog pandemije, poslužiti se možete i mobilnim aplikacijama poput Hoppera, koja nudi brzu pomoć, odnosno trenutnu ponovnu rezervaciju otkazanog leta koristeći svoju bazu zračnih prijevoznika.

Preporučuje se i pratiti vijesti te se informirati o načinu djelovanja kriznih stožera u određenim zemljama na porast slučajeva koronavirusa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju