Kada pomislimo na Kapadokiju, pomislimo na stotine šarenih balona u nebu. A možda i obrnuto, kada pomislimo na let balonima, zamišljamo Kapadokiju ispod sebe. No, neki su već bili ondje, neki bi radije išli drugdje. Stoga, donosimo nekoliko jednako dobrih destinacija na kojima možete uživati u spektakularnom pogledu iz balona u zraku.

Serengeti, Tanzanija

Iz balona koji leti nad Nacionalnim parkom Serengeti možete uživati u pogledu dostojnom Kralja lavova. Lavovi, zebre, slonovi, žirafe, nilski konji – svi oni šeću pod vama, a vi uživate kao da ste na urbanom safariju, samo u oblacima.

Sossusvlei, Namibija

Vožnja balonom iznad pješčanih dina u svim bojama vatre iskustvo je koje ćete pamtiti do kraja života. Tim više jer vožnja uključuje i prelazak iznad najveće i najstarije dine svijeta, Dine 7 koja se uzdiže do čak 383 metra visine.

Wadi Rum, Jordan

Za one čija stopala nisu stvorena za vrući pustinjski pijesak i duge šetnje, postoji idealan prečac. Lawrence od Arabije upravo je poletio – i sviđa mu se što vidi. Kao da pustinja ne izgleda dovoljno beskrajna na tlu, pogled iz zraka samo potvrđuje njenu veličinu i ljepotu.

Albuquerque, Novi Meksiko

Grad imena koji lomi jezike, Albuquerque, inače je poznat kao grad serije Breaking Bad. Ako ste barem bacili oko, sigurno ste uočili prekrasne pejzaže i prirodu koja ga okružuje. Svakog listopada imate priliku doživjeti to iz zraka. Naime, tada se održava festival balona kada stotine balona poleti u zrak…

Bagan, Mijanmar

Kada baloni polete iznad gomile hramova čije siluete izgledaju kao baloni okrenuti naopačke, dobivamo savršeno komplementarnu panoramu. Čak se i boje nadopunjavaju – zelenilo prašuma, ciglena boja hramova, crveni baloni i zalazak sunca.

Sedona, Arizona

Moćne stijene Arizone teško je obuhvatiti pogledom kada ste čvrsto nogama na zemlji, a snimate li ih dronom, opet propuštate priliku da ih osobno vidite iz zraka. Srećom, i ovdje postoji mogućnost leta balonom koji će vam priuštiti nezaboravne poglede i potpuno drugačiju perspektivu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju