Nakon što smo vas prije nekog vremena upoznali sa Svalbardom, Norveška nam se „omilila“, pa smo ovaj put iz rukava izvukli još jednu destinaciju koju bi vrijedilo posjetiti. Riječ je o otoku Senja, koji je uz one svalbardskog arhipelaga, jedan od najvećih otoka u Norveškoj.

Naseljava ga 8 tisuća duša, i da, sve one slike fjordova, beskrajno lijepe prirode i nestvarnih pejzaža, mogu se doživjeti i na ovom otoku. Sjeverne obale otoka okrenute su ka otvorenom moru, pa vam predstoji i gledanje u beskrajna prostranstva. S druge strane, na zapadnoj obali stijene izlaze ravno iz mora, a tu su se smjestila i neka malena, ribarska naselja.

Najviše stanovnika za život je odabralo ipak istok i jug, s obzirom da na tom dijelu otoka protječu rijeke, rastu šume, a postoji i zemlja za obrađivanje. Senja se često naziva „Norveška u malom“ jer raznoliki pejzaž otoka odražava praktički cijelu norvešku prirodu.

Glavna atrakcija otoka je svakako Nacionalni park Anderdalen, sa svojim borovim šumama i planinama. U njemu ćete sresti i priličan broj sobova i jelena, no i manjih životinja poput lisica, zečeva ali i tuljana. Dakle, prilično je jasno da i ljubitelji faune neće ostati zakinuti. Iako ovdje primarno nećete istraživati povijest, vjerojatno ima i takvih, a oni se mogu zaputiti na sam jug u regiju Tranoy, gdje se nalazi nekoliko malih muzeja koji dokumentiraju povijest ovog otoka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju