Hidratizirajte se!
Još uvijek vrijedi ona stara da je poželjno popiti osam čaša vode dnevno. Vodu možete unijeti u organizam i putem voća, čak i kavom ili sokovima. Jedino što nikako nije supstitut vodi je - alkohol, koji izaziva upravo suprotan efekt. Dakle, jedno pivo, jedna čaša vode!

Krema za sunčanje

Čak i kada je malo oblačno, sunce iza oblaka može vas prevariti. Namažite se kremom za sunčanje s visokim faktorom koja će vas zaštititi kada vas glazba ponese i natjera da se razbacate kao na prvoj godini faksa! Naravno, samo ako Festival počinje u podne, za one noćne se ovo ne računa.

Obucite se slojevito
Nerijetko nakon vrućeg dana slijedi prohladna noć, a pogotovo ako niste najrasplesaniji lik u ekipi. Majica s kratkim rukavima, možda s dugim rukavima i kabanica oko struka - i spremni ste za sve temperature.

Ponesite kartu događanja
Ok. To JE štreberski, ali uštedjet će vam dragocjeno vrijeme i uzaludna lutanja dok tražite pravi stejdž. Isprintajte si kartu festivala na koju možete i dodavati vlastite bilješke: Kakav je bio bend? Pivo? ona tetovirana cura iz prvog reda... Tko zna koliko toga ćete zaboraviti do sutra. Ovo će vam biti dragocjen podsjetnik, pod uvjetom da i njega ne izgubite.

Nema do traperica
Dakle, trebate odjeću koja će izgledati savršeno i nakon čitavog dana nošenja. Naravno, ne preuske, žuljaju u početku, a drugi dan će izgledati vrećasto. Klasične su traperice pun pogodak.

Pripazite na potrošnju baterije mobitela
Zar uistinu mislite fejsati dok pet metara dalje bend svira vašu omiljenu pjesmu? Vjerovatno ne, ali ipak vas savjetujemo da isključite sve aplikacije koje ne koristite. Svakako uključite „Airplane mode“ i baterija će trajati cijeli dan. Uživajte u trenutku, slike možete stavljati i sutra, a možda će vam trebati taksi...

Marama
Od ovog malog komada tkanine imate toliko koristi: štiti od sunca, sprječava da vam kosa pada po licu ili prašina ulazi u usta, može poslužiti kao improvizirani remen za torbu, bandaža pri ozlijedi, sakupljač suza na sentišu... A može vam i slučajno ispasti ispred jaaako zgodnog frajera. Postoji razlog zbog čega ih kauboji ne skidaju!

Opskrbite se žvakaćim gumama
Osim što će vam osvježiti dah, spriječit će da vam se usta osuše tako da nećete stalno misliti na onih osam čaša vode. A i na koncertima se uvijek upozna neka nova istomišljenička duša, zar ne?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju