Dobijete li na lotu, ili vam sin potpiše ugovor za Ligu petice, jedna od prvih stvari koju ćete si priuštiti je svakako - grandiozno putovanje. Pa kako je lakše pročitati nešto o putovanjima nego ostvariti ono iz prve rečenice, evo par savjeta o dobroj literaturi!

(Pro)putovanje
„Strah i prezir u Las Vegasu“, autor Hunter S. Thompson (1971.)
Za mene, ova knjiga nije samo priča o eksperimentiranju s halucinogenim drogama, već mnogo više od toga. Ona govori o putovanju, potrazi za divljim avanturama i bijegu od stvarnosti u potrazi za nečim boljim.

Odmor na plaži
„Žal“, autor Alex Garland (1996.)
Zbog ove knjige, odmah ćete poželjeti otići u Tajland kako biste posjetili njihove dugačke, legendarne i općenito - predivne plaže. Ipak, budite oprezni, jer ova knjiga nije samo obična priča o odmoru na plaži, već postavlja i pitanja o društvenoj izolaciji i utopiji.

Solo avantura
„U divljini“, autor John Krakauer (1996.)
OK, „U divljini“ vas neće baš inspirirati da ponovite put Christophera McCandlessa (s obzirom da priča nema sretan završetak), no svakako ćete pronaći inspiraciju za jednostavniji život i ne pridavanje najveće važnosti materijalnim stvarima.

Putovanje oko svijeta
„Put oko svijeta u 80 dana“, autor Jules Verne (1872.)
Ako se odlučite obići svijet, preporučamo vam čitanje ovog klasika čuvenog Julesa Vernea. Kako je izgledao put oko svijeta bez aviona, brzih brodova, mobitela i vlakova, možda i vama da neku ideju pri odlučivanju na koji način obići zemaljsku kuglu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju