Oni koji su posjetili Proizd, otočić u morskom dvorištu Vele Luke, kažu da nema riječi koje bi mogle opisati tu ljepotu. I Oliver Dragojević svojedobno je pjevao: „Jo, da mi je sa gondolon poci do Proizda veslajuc pomalo", nepopravljivo zaljubljen u Velu Luku i njezin otok na kojemu je priroda naslikala najljepše nijanse plave. Ima ondje i intenzivno bijele boje kamenih oblutaka, pa i zelene u hladu šume, a tek nijanse ispod svjetlucave površine... Onima koji su bezbrižne godine proveli na Proizdu taj je otočić ljepši od Maldiva, ali bez sumnje će vam se svidjeti i ako vas za njega ama baš ništa ne veže.

Proizd - 17 Proizd - 17 (Foto: Saša Prižmić)

"Otok Ljubavi", kako se tepa Proizdu, ima i Kissing spot - službeno mjesto za ljubljenje, odnosno mozaik koji ga povezuje s Velom Lukom i njezinim najduljim mozaikom na svijetu. Želite li iskusiti potpunu slobodu uživanja u moru, krenite do nudističke plaže Donji Bili bok, a za koju god se plažu odlučili, dobro će vam doći suncobran jer prirodnog hlada gotovo da nema.

Proizd - 11 Proizd - 11 (Foto: Saša Prižmić)

Odvede li vas put na Korčulu, do Proizda iz Vele Luke možete doći brodom koji, kako piše TZ Vela Luka, plovi u 10:00,11:30 i 13:00, a vraća se u 17:00 i 18:00. Cijena povratne karte je 15 eura, a za djecu do 12 godina je 8 eura. Plovidba traje pola sata. Dotad možete zaviriti u našu galeriju i uživati u nestvarno lijepim kadrovima tirkiznog Proizda. 

Od Blata do zvijezda: Vinski bar usred vinograda zbog kojeg ćete se poželjeti vratiti na Korčulu Matej Jovanov Vinarija Jovanov - 37 Vinarija Jovanov - 36 +38 Vinarija Jovanov - 35

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju