Baraćeve špilje

U sklopu Plitvičkih dolina nalaze se i popularne Baraćeve špilje, za posjet kojima morate izdvojiti nekoliko sati. Naime, sam obilazak špilja traje oko sat vremena, ali svakako predlažemo da ostanete uživati na urbano opremljenom izletištu jer ovo je jedno od najsmirujućih mjesta koja ćete posjetiti. Osvijetljenim putem između velebnih siga provest će vas stručni vodič te pričati o njezinom tisućljetnom nastajanju , geološkoj građi i vrijednim arheološkim nalazima. Uvest će vas u povijest te pokazati vam nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, lava i nosoroga, mjesto pronalaska brončane ogrlice iz srednjeg vijeka… Vođenje će se na trenutak pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako biste taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom. I da, nema signala za mobitel, tako da ćete iskusiti pravu izolaciju samo nekoliko minuta vožnje od centra Rakovice.

Biciklističke staze

Razgranata mreža uređenih biciklističkih staza povest će vas na uzbudljivo putovanje kroz zadivljujuće krajolike, uz prirodne fenomene i kulturne poslastice. Većina ruta počinje u nekom od naselja, staze vode asfaltiranim cestama, makadamskim i šumskim te brdskim putovima, a ponekad traže i odličnu fizičku spremu. Zastanite u vožnji, udahnite svjež šumski zrak, osluhnite tišinu i odmorite oči u tom zelenilu. Ako ste došli bez bicikla, ne brinite. Plitvice bike&bed dostavlja bicikle na adresu na kojoj ste odsjeli a nude i različite izlete. Degenija Tours, trebate transfer, teambuilding ili biciklistički izlet uz pratnju profesionalnog vodiča potražite ovu specijaliziranu agenciju za Plitvička jezera.

PR PR (Foto: PR)

Jahanje

Ako volite konje i slobodno jahanje u prirodi, Plitvičke doline pravo su mjesto za tu avanturu. Dođite u Konjički centar Rastoke-Fairyland i jašite u prirodi bez obzira na jahačko iskustvo. Ako ste početnik, nema veze, domaćini organiziraju i školu jahanja a jahati mogu i djeca. Jahati kroz šume na rubu netaknute prirode i po poljima možete i na konjima Konjičkog kluba Rakovica. Ljepote Plitvičkih dolina na konju nudi vam Ranch Terra, mala farma u malom mjestu Irinovac koja svakog novog jahača dočekuje s poštovanjem i radošću. Pouzdani konji i iskusni vodiči vas čekaju i na Ranchu Equus igni u Jelovom Klancu. Na ranču možete odabrati i školu jahanja, terensko jahanje, jednodnevne izlete na konjima, ali i višednevne jahaće ture.

Adrenalinske aktivnosti

Svoju hrabrost i spretnost iskušajte i u adrenalinskim parkovima koji pružaju niz mogućnosti za testiranje vlastitih granica. Aktivnosti u Adrenalinskom parku Ogi su bezbrojne; roping poligon, quad avanture, paintball&splatmaster, divovska ljuljačka, streličarstvo, zipline, airsoft duel, tomahawk sjekire, zračna puška. Odmor za dušu i tijelo. Adrenalin park Plitvice je samo tri kilometra udaljen od ulaza 1 u NP Plitvička jezera, isprobajte veliku ljuljačku, zorbing i zip-line. Osjetite uzbuđenje leta na užetu pri brzini i do 70 km na sat te uživajte u pogledu iz ptičje perspektive na kanjon bistre i brze rijeke Korane. Quad&Buggy Adventure uvijek su spremni bilo da ste za laganu, udobnu vožnju s obitelji ili za totalno uzbuđenje s pogonom na sva 4 kotača - što rezultira odličnom vožnjom i na najzahtjevnijim terenima kroz guste šume Plitvičkih dolina. Ne zaboravite, nepristupačni putevi uvijek vode u prelijepa mjesta. Isprobajte.

PR PR (Foto: PR)

Idiličan je i Ranč Dolina jelena koji u svojoj ponudi ima obilazak imanja u pratnji stručnog vodiča, gdje uspostavljate direktan kontakt s divljači hraneći ih. Na ranču uzgajaju jelene obične i jelene lopatare a društvo im prave košute, konji i crne slavonske svinje.

Na području Plitvičkih dolina nalaze se četiri kampa, od kojih su dva većeg kapaciteta i dva manja. Opremljeni su kvalitetnom infrastrukturom; kućice u krošnji, kućice na jezeru, mobilne kućice, indijanski šatori, bungalovi a ponuda im je obogaćena raznim sadržajima. Smještajni kapacitet destinacije je iznad 4000 kreveta, kroz hotele, vile, obiteljska domaćinstva, sobe, apartmane koji svake godine dižu standarde i kvalitetu svoje ponude.

Gastronomiju ovog kraja možete doživjeti i okusiti na trpezama brojnih ugostiteljskih objekata koji nude poznati rakovički sir, med, janjetinu i teletinu ispod peke, jela s ražnja, domaći kruh, jela od ribe pastrva.

Više o ponudi Plitvičkih dolina na stranici Turističke zajednice općine Rakovica www.plitvickedoline.hr

#Baraćevešpilje #Baracevespilje #Ranč Dolina jelena #Quad&Buggy Adventure #Adrenalinskom parku Ogi #Adrenalin park Plitvice #špilja #Konjički centar Rastoke-Fairyland #Konjičkog kluba Rakovica #Ranch Terra #Ranchu Equus igni #Rakovica #Degenija Tours #Plitvice bike&bed #Nacionalni park Plitvička jezera #Izlet #Lika Destination #odmor #Putovanje #Plitvice valleys #noćenje #Karlovačka županija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju