Ljeto je obično vrijeme kada na Instagramu zapratimo najviše profila jer scrollajući feedom nailazimo na idilične fotke ljetovanja. Mi smo pronašli jedno mjesto koje je zaista vrijedno fotkanja, a zove se otok Palawan na Filipinima koji pršti plažama instagramušama.

Ne kažemo bez razloga da je otok Palawan na Filipinima mjesto na kojem će nastati najbolje fotke plaži. U prilog tome govori i činjenica da ga je poznati turistički portal Travel + Leisure uvrstio na prvo mjesto liste TOP 25 otoka na svijetu za 2020.

Ovo je popis najboljih plaža do kojih se zaista isplati potegnuti. Nikako nemojte zaboraviti ponijeti prijenosni punjač za mobitel jer će se baterije zbog količine fotki stvarno brzo prazniti. Uživajte!

1. Plaža Nacpan

Plaža Nacpan nalazi se u mjestu El Nido i pravi je tropski raj u kojem vas čekaju mir i tišina. Naravno, ako stignete među prvima. Slovi kao najljepša plaža ovog kraja, a do nje ćete doći automobilom za 45 minuta, ako krenete iz grada El Nido.

2. Plaža Seven Commandos

Mnogi kažu da je ovo mjesto raj na zemlji. Kad pogledate fotografiju, hoćete li i vi zaključiti isto? Pijesak je ovdje netaknuto bijele boje, a more mirno i tirkizno. Okruženi ćete biti stablima kokosa, stoga dobro razmislite da li vam je još što potrebno za odmor? Do nje možete samo brodom, stoga se dobro organizirajte.

3. Plaža La Cabanas

Ova plaža najbliža je gradu El Nido od kojeg je udaljena samo 15 minuta vožnje stoga ako ste tamo, sigurno ćete se do nje zaputiti. Postala je omiljeno odredište mnogih i jedno je od najboljih mjesta za uživanje u zalasku sunca.

4. Plaža Duli

Jedna od najbolje skrivenih, plaža Duli pravi je dragulj za uživanje u čarima ljeta. Do nje ćete nešto teže jer je od El Nida udaljena jedan sat vožnje, ali isplati se. Kad tamo stignete osjećat ćete se kao da ste stigli na mjesto gdje nikad nikoga nije bilo.

5. Plaža Talaudyong

Ova plaža najidealnija je za plivanje i sunčanje, no ne brinite, nema tamo puno ljudi. Rijetko je posjećuju čak i lokalci, a razlog tome je vjerojatno činjenica da ćete do nje teško doći. Trebate unajmiti motocikl ili stići s morske strane, a nalazi se u mjestu Puerto Princesa.

6. Plaža Banol Beach Coron

Volite li plivati u moru s pogledom na stijene, ovo će biti prava plaža za vas. Iako veličinom malena, dovoljno je velika da vas oduševi. Nalazi se u mjestu Coron i mnogi na turama razgledavanja ovdje staju kako bi uživali u piknik ručku tik uz kristalno čistu vodu.

7. Plaža Long Beach

Plaža Long Beach, kako i njezin naziv govori, najduža je plaža na Filipinima i proteže se na duuuugih gotovo 15 kilometara. Tamo ćete pronaći pijesak, pijesak i pijesak, a velika je šansa da plažu imate za sebe. Nalazi se na lokaciji San Vincente, stoga je stavite na svoj popis.

Svaka od ovih plaža ima svoje čari i zaista su idealne za fotkanje. Ne samo za fotkanje, već i za uživanje i bezbrižno opuštanje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju