Stanovnici Sydneyja i njegovi gosti ljetno osvježenje traže na glavnoj gradskoj plaži – Bondi. Od 1929. godine na južnom dijelu te australske plaže izgrađen je plivački klub Bondi Iceberg s pripadujućim olimpijskim bazenom. Točnije, izgrađena su dva vanjska bazena, jedan olimpijski bazen dužine 50 metara i nešto plići dječji bazen dužine 25 metara.

Bondi Iceberg zamišljen je kao zimski klub za entuzijanste koji bi mogli održavati formu te plivati i u hladnijem dijelu godine. Da bi osigurali članstvo, pojedinci su se trebali obvezati da će se natjecati u plivanju barem tri puta mjesečno u periodu od pet godina.

Bazen Grand Hotela Tremezzo - 5 Putovanja Najljepši bazen Europe? Azurna oaza u kojoj bismo se kupali sve do listopada

Danas na ovim bazenima mogu plivati svi koji plate ulaznicu po cijeni od 8 australskih dolara, odnosno oko 35 kuna. Ili će barem tako biti nakon obnove bazena, koja je upravo sada u tijeku. Plivanje u olimpijskom bazenu Bondi Iceberga uistinu je posebno iskustvo, pogotovo kada plivače počnu zapljuskivati visoki valovi s Tihog oceana.

Bazeni uz ocean relativno su česta pojava u Australiji, no Bondi Iceberg smatra se jednim od najfotografiranijih na svijetu.

Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine San Alfonso Del Mar u Čileu - 2 San Alfonso Del Mar u Čileu - 4 San Alfonso Del Mar u Čileu - 3 +3 San Alfonso Del Mar u Čileu - 5