Tripadvisor se već godinama koristi za razne savjete prilikom putovanja. Bilo da tražite restoran, smještaj, atrakciju, uvijek je dobro pročitati razna mišljenja i stavove ljudi, koji će vam pomoći pri izboru. Ovaj put "izvučeni" su najbolji parkovi na svijetu, a kakav je poredak, provjerite u nastavku...

Javni parkovi i vrtovi jednostavno su sjajna mjesta. Razmislite samo o tome: ogromne površine za gledanje cvijeća, uživanje u prirodi ili jednostavno opuštanje i promatranje svijeta kako prolazi - otvorene su svima i (većinu vremena) besplatne.

Ako ste se ikada pitali koji su od svih parkova na svijetu najljepši, danas je vaš sretan dan. Studija tvrtke za pročišćavanje zraka HouseFresh pogledala je recenzije na Tripadvisoru za gotovo tisuću vrtova, izbrojala koliko je puta svaka atrakcija opisana kao "prekrasna" i zatim ih poredala.

Prema istraživanju, najljepši javni park na svijetu su Vrtovi kraj zaljeva u Singapuru! Kad razmislimo, to uopće nije čudno; sa svojim ogromnim stablima koje je napravio čovjek, visokim šetnicama i milijunima različitih biljnih vrsta, hiperfuturistički park prilično je spektakularan, čemu u prilog govore i tisuće recenzija koje ga opisuju prekrasnim. Na listi je i jedan hrvatski park, Botanički vrt u Zagrebu, koji je uz Katedralu i Gornji grad i jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija.  

Bptanički vrt u Zagrebu Bptanički vrt u Zagrebu (Foto: Shutterstock)

Drugo mjesto zauzeo je "Jardin Majorelle" u marokanskom Marakešu, a nakon njega slijede Luksemburški park u Parizu te botanički vrt Bellagio u gradu grijeha, Las Vegasu. Najboljih pet zatvara park Butchart u kanadskom Vancouveru, a od parkova za koje ste vjerojatno još čuli na sedmom se mjestu našao kopenhaški Tivoli.

U svakom slučaju, cijelo istraživanje objavljeno je ovdje, pa ako vas zanima, kliknite i provjerite.

Odmor kao nikad: Smjestite se pokraj sedam zaštićenih parkova koji će vas resetirati Apartman Zadar Borik može primiti dvije osobe Kopački rit Studio apartman Olymp u Osijeku može primiti dvije osobe +11 Zbog predivnog pogleda Bikovo je čest odabir planinara

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju