Kakve lijepe vijesti za mlade stanovnike Berlina! Lokalne vlasti glavnoga grada Njemačke sada plaćaju odlazak u klubove, ali i na kulturna događanja. Tako je, ulaznice za neka od najprestižnijih mjesta u svjetskoj prijestolnici noćnog života neće stajati apsolutno ništa. Da, apsolutno ništa.

Pokrenuta je takozvana "Jungendkulturkarte" (kulturna karta za mlade) za sve stanovnike Berlina u dobi od 18 do 23 godine. Nakon pandemije i stalnih pritisaka s kojima se suočavaju mladi, osmišljena je kako bi potaknula mlade ljude da sudjeluju u kulturnim događanjima diljem grada.

I to ne uključuje samo klubove. Mladi Berlinčani također mogu koristiti karticu za pristup muzejima, kinima, kazalištima, pa čak i operi. Kartica dolazi s unaprijed učitanim kreditom u vrijednosti od 50 eura i može se koristiti do 30. travnja 2023.

Kada je riječ o klubovima, Jungendkulturkarte se može koristiti u klubovima kao što su Cassiopeia, SchuwZ i Prachtwerk. Kartica se može koristiti samo za ulazak - drugim riječima, ne možete je koristiti da biste uživali u besplatnom piću.

Zanimljivo je i kako kartica nije dostupna samo njemačkim građanima. Svi stanovnici Berlina – uključujući one koji studiraju i rade u inozemstvu, ispunjavaju uvjete. Pa ako ima netko među našim čitateljima na privremenom (ili stalnom) radu/studiju u Berlinu, evo prilike za uživanje u kulturnoj i zabavnoj ponudi grada!

Sedam njemačkih gradova koje treba posjetiti jednom u životu Speicherstadt, Hamburg, Njemačka - 3 Speicherstadt, Hamburg, Njemačka - 4 Njemačka - 1 +1 Njemačka - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju