U Alsaceu (ili Elzasu), povijesnoj pokrajini na istoku Francuske, uz francusko-njemačku i francusko-švicarsku granicu nalazi se selo koje Francuzi naprosto obožavaju. Minijaturni Hunspach u kojem živi tek 650 ljudi, sa svojim vinogradima, drvenim kućama karakteristične arhitekture i cvijećem na svakom koraku podsjeća na kakvo mjesto iz slikovnice.

Nakon što se pojavilo u francuskoj televizijskoj emisiji Le Village Préféré des Français Hunspach bi mogao postati popularniji i za 30 posto među domaćim stanovnicima koji traže idiličan komadić prirode gdje mogu pješačiti i uživati u prirodi.

Tko ga posjeti, poželi mu se vratiti zbog crno-bijelih kuća s gredama, hrane i vina, kao i srdačnih domaćina. Budući da se nalazi na oko sat vremena od Strasbourga, tko poželi dozu civilizacije lako može otići na izlet, a da se i tamo ima štošta za vidjeti, potvrđuje podatak da je centar grada UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine.

Dio ljupkog Starsbourgova povijesnog centra Quartier des Tanneurs naziva se još i Mala Francuska. Ova četvrt oduševljava turiste labirintima kanala i starim uličicama sa savršeno očuvanim drvenim kućicama.

Prošlih godina, prethodnici Hunspacha bili su Eguisheim i Kaysersberg, također proglašeni omiljenim mjestima Francuza.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju