Duge bijele pješčane plaže i tirkizno more za mnoge su pojam idealnog mjesta za odmor. No postoje i neke mističnije alternative koje privlače veliki broj putnika, a posebice ljubitelje crne boje.

Crne plaže jednako su atraktivne, te nisu tako rijetka pojava kao što bi se na prvi pogled moglo činiti. Pojavljuju se na mjestima koja su nekoć imale jaku vulkansku aktivnost, ili su u blizini još uvijek aktivnih vulkana.

Crni pijesak obično je rezultat izlijevanja lave u more, hlađenja i mrvljenja, a može biti i posljedica ledenjačke aktivnosti kao što je to slučaj kod plaže Jokulsarlan na Islandu.

Crnih plaža ima posvuda – od zapanjujućih primjeraka na otoku Stromboli u Tirenskom moru do dalekog Japana. Zavirite u našu fotogaleriju i uživajte u nezaboravnim prizorima crnih plaža. 

Kao da nisu s našeg planeta: Jedinstvene skrivene plaže kakve možete pronaći samo na Pagu Plaže Ručica i Beriknica na Pagu - 11 Plaže Ručica i Beriknica na Pagu - 1 Plaže Ručica i Beriknica na Pagu - 2 +11 Plaže Ručica i Beriknica na Pagu - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju