Budući da je 2024. pred vratima, turističke publikacije objavljuju popis za popisom kamo putovati sljedeće godine. O nekim odredištima smo već i pisali – ali što je s najuzbudljivijim mjestima na svijetu koja treba posjetiti 2024.?

Pa, majstori putovanja iz National Geographica imaju odgovor, jer su upravo objavili The Cool List za 2024. Trideset odredišta razasutih po cijelom svijetu dospjelo je na popis, od albanskih planina do suhih šuma Andrefana na Madagaskaru.

Dobra je vijest kako Europa dominira gotovo polovicom popisa s 13 odredišta, uključujući glavni grad Malte - Vallettu i Pompeje u Italiji. Ipak, možda je najintrigantnije to što National Geographic predviđa da će Wales biti hit-destinacija za putovanja sljedeće godine.

Zašto? Zato što Wales ima stoljetnu tradiciju proizvodnje viskija koja je često zasjenjena irskom i škotskom. Velški viski doživio je neku vrstu renesanse: Cardigan Bay i Penryn dom su dvjema od četiriju nacionalnih destilerija s oznakom zemljopisnog podrijetla, što znači da viski kušate na samom izvoru.

Poluotok Yucatan u Meksiku još je jedno odredište koje je istaknuto kao jedno od najuzbudljivijih za putovanja iduće godine, a to i ne čudi, s obzirom na to da se Merida, najveći grad poluotoka, također našao na popisu trendovskih odredišta prema Booking.com. Ovaj poluotok ima fascinantnu povijest: meteor koji je izbrisao dinosaure sletio je ovdje i formirao izuzetno ravnu zemlju.

Sierra Leone također se nalazi na popisu. Zemlja je nedavno postala znatno pristupačnija zahvaljujući otvaranju nove zračne luke. Priroda je ono zbog čega većina putnika dolazi ovamo, a postoji mnogo toga čemu se možete diviti, od plaža, planina pa sve do čimpanza.

Ostala odredišta uključuju Sikkim u Indiji, koji se može pohvaliti prekrasnim pogledom na Himalaju, kao i Victoriju u Australiji, zahvaljujući novom putovanju kojim se posjećuju termalni topli izvori tog područja.

A ako vas zanima cijeli popis, provjerite ga na sljedećoj poveznici.

Prijedlozi za hladnije dane: Najbolje destinacije za zimsko putovanje u Europi Prag Budimpešta - 4 +0 Tallinn - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju