Zen je više od puke fraze ili budističke ideologije. To je stil življenja koja podrazumijeva da djelujemo svjesno, budemo zahvalni na svemu što imamo i uživamo u svakodnevnim jednostavnim stvarima. Upravo ta jednostavnost življenja omogućuje nam da se riješimo stresa i budimo smireni.

Svakodnevnog stresa možemo se riješiti i odmorom na kakvoj opuštajućoj lokaciji. Gorski kotar izvrstan je primjer za to. Štoviše, u mjestu Iševnici, koje je desetak kilometara udaljeno od Delnica, smješten je planinski objekt po imenu Zen kuća.

Kuća Zen u Gorskom kotaru Kuća Zen u Gorskom kotaru (Foto: Kuća Zen)

Zen kuća prostire se na 70 četvornih metara, a izgrađena je od drveta u obliku slova A (A-frame). Njezina posebnost je zapanjujuća lokacija na izoliranom mjestu – na početku šume – te u neposrednoj blizini rijeke Kupice.

Ta planinska kuća obuhvaća dvije spavaće sobe i dnevni boravak za maksimalni smještaj šest osoba. Na raspolaganju vam je i potpuno opremljena kuhinja s hladnjakom i aparatom za kavu, kao i kupaonica s tuš-kabinom.

Tu je i terasa s koje puca prekrasan pogled na okolicu. Kuća se, naime, nalazi na mjestu idealnom za ljubitelje prirode. U blizini se nalazi jedan od najljepših kanjona Gorskog kotara – Vražji prolaz, a svega pola sata vožnje automobilom dijeli vas od Nacionalnog parka Risnjak.

Ideja za vikend: Pješačenje kroz prirodu neodoljivog Gorskog kotara uz lokalne vodiče Izleti u Gorskom kotaru - 6 Izleti u Gorskom kotaru - 4 Izleti u Gorskom kotaru - 3 +2 Izleti u Gorskom kotaru - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju