Steve Taylor iz Ladonije u Teksasu napravio je nevjerojatnu "kuću na drvetu" na čak šest katova. Ovaj inženjer iskoristio je četiri transportna kontejnera, zavario ih za betonski blok na zemlji, a djelomično povezao s drvetom kako bi složio zdanje od 130 kvadrata koje je nazvao Zračni dvorac.

Za razliku od majušnih skučenih prostora koje se obično mogu vidjeti na tržištu, a nazivaju se kućicama na drvetu, ovaj zračni dvorac uistinu je impresivan i prostran. Ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak od 37 kvadrata, kupaonicu s kadom, dobro opremljenu kuhinju, pa čak i jaccuzzi.

Unujtrašnjost zračnog dvorca napravljenog od povezanih transportnih kontejnera Unujtrašnjost zračnog dvorca napravljenog od povezanih transportnih kontejnera (Foto: Airbnb)

Zračni dvorac je uređen u stilu modernih seoskih kuća te im ogromne prozore koje propuštaju mnogo prirodne svjetlosti. Na raspolaganju vam je i pet balkona i terasa s kojih puca prekrasan pogled na zelenu okolicu.

U ovom dijelu Teksasa možete opaziti različite životinje – od jastreba preko jelena i divljih svinja do pasanaca i opsuma.

Kupaonica u zračnom dvorcu Kupaonica u zračnom dvorcu (Foto: Airbnb)

Do ulaznih vrata vodi spiralno stubište visoko šest metara, a unutar šesterokatnice nalazi se sveukupno 85 stuba. Iz sigurnosnih razloga u zračnom dvorcu mogu obitavati samo stariji od 12 godina. Idealan je, pak, za smještaj četvero osoba.

Vlasnik je prvo ovu kuću planirao napraviti za vlastite potrebe, no zdanje je u konačnici odlučio pretvoriti u posao te ga iznajmljivati preko internetske platforme Airbnb po cijeni oko 300 eura na noć. Kako izgleda kada spavate u zračnom dvorcu, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Vila na osami u divnoj Toskani za proljetni odmor o kakvom mnogi sanjaju Vila u Toskani - 4 Vila u Toskani - 5 Vila u Toskani - 6 +3 Vila u Toskani - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju