Teška i nesigurna vremena natjerala su aviokompanije i turističke agencije da srežu cijene smještaja kako bi lakše preživjele, a pritom se pouzdaju u putnike koji bi svoj ljetni odmor prolongirali do zime.

Pandemija je navela i najveću svjetsku turističku kompaniju TUI da ponudi popuste za omiljene destinacije, poput Maldiva za aranžmane koji kreću od kraja studenog, idealno za one kojima nesigurna budućnost ne predstavlja prepreku do rajskih plaža i odmora pod palmama.

Agencija TravelSupermarket koja traži najpovoljnija putovanja ponudila je i konretne postotke koliko su cijene pale, prenosi Daily Mail. Ove zime će se najpovoljnije putovati u Dubai s cijenama aranžmana koje su pale za 30 posto, slijedi ga grčki otok Krf (19 posto), Mallorca (16 posto) te Antalya, Barcelona, Berlin, Mauricijus, Kanarsko otočje, Goa, Cipar i Tenerife sa po 14 posto.

TravelSupermarket naglašava kako su cijene pale toliko da praktički besplatno možete dobti dodatnu zvjezdicu.

I Skyscanner bilježi značajan pad zimskih zrakoplovnih karata. Prosječne cijene letova iz Londona za Bangkok pale su za 650 kuna u odnosu na poslijednje dvije godine, a za let od Londona do New Yorka British Airways početkom prosinca nudi "popust" od gotovo 900 kuna.

Među najpopularnijim bukiranjima smještaja za listopad pa do kraja godine su Tenerife, Lanzarote, New York, Amsterdam, Costa Blanca, Hurghada, Jamajka,  Zelenortska Republika , Dominikanska republika i Dubai, otkriva TravelSupermarket.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju