Jedan od najljepših dvoraca u Njemačkoj zasigurno je dvorac "Schloss Moyland" u Bedburgu-Hau, koji je ujedno i muzej suvremene umjetnosti te jedna od najvažnijih neogotičkih građevina u tom kraju Njemačke. Ime dolazi od riječi „mooiland“ koja označava prekrasnu građevinu.

Muzej je ponajprije posvećen djelima Josepha Beuysa, jednog od najvećih njemačkih umjetnika 20-og stoljeća. Njemački umjetnik, teoretičar umjetnosti, kipar i slikar utjecao je na čitav niz suvremenih njemačkih i svjetskih umjetnika, između ostalih i Anselma Kiefera.

Oni koji očekuju oružje i tipični interijer dvorca mogli bi ostati iznenađeni ili razočarani jer će ih dočekati modernija umjetnička djela, no u posebnom prostoru razgledati se može i kolekcija slika iz 19. stoljeća. 

U Schloss Moyland dolaze obožavatelji velikog umjetnika, ali i oni koje zanima arhitektura ili uživaju u lijepoj prirodi.

Botanički vrt s raznolikim biljem i cvijećem te park koji se može istražiti biciklom. Penjanje do vrha tornja dvorca nagrađuje se spektakularnim pogledom na okolicu. Na terasi kafića i restorana snagu je najbolje vratiti malim zalogajima ili kavom.

Luksuzna planinska koliba u Gorskom kotaru iz koje se nećete htjeti maknuti danima Kuća Gorski kotar - 26 Kuća Gorski kotar - 25 Kuća Gorski kotar - 24 +22 Kuća Gorski kotar - 23  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju