Druga najmnogoljudnija država svijeta puna je raznih čudesa, nevjerojatnih krajolika, zanimljivih jela, bogate tradicije, uglavnom – svega. Ovih sedam stvari pokazuje koliko je Indija zapravo, totalno drukčija od drugih!

1. Krave s „osobnom iskaznicom“

U indijskoj saveznoj državi Zapadnom Bengalu, krave imaju „osobne iskaznice“. Mjera je to koja je donesena zbog sprječavanja krijumčarenja stoke i zaštite životinja. Naravno, ne moraju imati konkretan dokument koji će predočiti policiji, ali svaka krava ima svoj identifikacijski broj, što se planira vremenom proširiti i na ostatak zemlje.

2. Jedini poštanski ured na vodi

Drveni brod nalazi se na obalama jezera Dal. Kao poštanski ured u funkciji je od 2011. godine te ga često posjećuju mještani, ali pogotovo turisti, koji posjećuju i poštanski muzej.

3. Najviša skulptura na svijetu

Kip ujedinjenja prikazuje indijskog borca za nezavisnost, čovjeka koji se zvao Vallabhbhai Patel. Ova čudesna, kolosalna skulptura ide u zrak do nevjerojatna 182 metra, a svjetlo dana ugledala je 2018. godine. Nalazi se u državi Gujarat, a od druge najviše skulpture svijeta koja prikazuje Budu, više je od 50 metara.

Najviši spomenik na svijetu: Pogledajte nevjerojatnog željeznog čovjeka od 182 metra Kip Kip - 4 Kip - 3 +6 Kip - 2

4. Zlatni hram u Armitsaru

Ovaj hram otvoren je 24 sata dnevno apsolutno svaki dan u godini, a vjeruje se kako i služi kao najveća pučka kuhinja na svijetu, s obzirom da u njemu dnevno podjele više od 100 tisuća obroka. I da, nije bitno niti kojeg ste spola, ni vjere, ovdje svatko ima pravo na besplatnu hranu...

Indija - 4 Indija - 4 (Foto: Getty Images)

5. Dijamanti

Od 7. stoljeća prije nove ere, pa sve 18. stoljeća, Indija je bila glavni izvor dijamanata na svijetu. Najviše se njih nalazilo uz rijeke Ganges i Penner, a i dan danas neki dijamanti koji dolaze iz Indije prilično su cijenjeni.

6. Selo bez vrata i brava

Nevjerojatno, ali na svijetu postoji i tako nešto. U selu Shani Shingnapur na kućama ne postoje vrata, pa samim time niti brave, a stanovnici se kunu kako lopova nema već – stoljećima. Tako da, tradicija se poštuje što se vidi kod izgradnje novih zgrada i kuća, koje se također grade bez vrata.

7. Jezero nastalo meteorom

Jezero Lonar nastalo je prije više od 50 tisuća godina, iako zadnja istraživanja pokazuju da je čak i mnogo starije. Tako je jedno istraživanje iz 2019. pokazalo kako je mineralni sadržaj jezera sličan uzorcima dobivenim s mjeseca.

Raj za vegetarijance: Grad u kojem biste mogli hodati satima dok ne nađete komad mesa Varansi - 2 Varansi - 3 Varansi - 4 +1 Varansi - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju