U sjeveroistočnom kutu Slovenije, uz državnu granicu s Mađarskom, na rubu Regionalnog parka Goričko, nalazi se malo prekmursko selo Dolenci, u kojem se smjestila Farma Mali raj.

Ovdje, u najzabačenijem dijelu svijeta, kako svome domu tepaju mještani, vratit ćete se prirodi i zdravom životu na selu i prodisati punim plućima. Dane možete provesti u šetnji ili odmarajući se uz pogled na slikovita brda i potoke. Frimska šuma u neposrednoj blizini imanja oduševit će berače gljiva i šumskog voća, ribolovce i planinare.

Na imanju Mali raj možete unajmiti bicikle i krenuti na upoznavanje kraja brdskim cesticama. Na imanju je dječje igralište, kao i bazen i wellness, pa bi svi trebali biti sretni, bez obzira na to u kojem sastavu posjećujete Mali raj.

Za one koje više zanima gastronomija, na imanju je i sirana pa svakako probajte (i kupite za doma) nekoliko vrsta izvrsnih kozjih sireva, sirutku i skutu.

Mali raj nudi bioproizvode i domaći prekmurski kruh iz krušne peći, domaću marmeladu, bučino ulje i sokove, a i na meniju je uvijek sve domaće. Na imanju se može i prespavati u ugodnim sobama s kupaonicom za cijenu od pedesetak eura po noćenju, što je možda najbolje odmah isplanirati jer ćete se najesti domaćih specijaliteta i biti umorni od svježeg zraka.

Ovdje možete prespavati i u glamping "hižici" te se tako još više odvojiti od svijeta...

Nije neobično da se dvorištem, kada sve utihne, prošeće koja košuta ili pretrči fazan. A ujutro će vas buditi domaće životinje, nadblejavanje ovaca i koza, njakanje magarca i – alpake.

 

Alpake su u Sloveniji jednako rijetke kao i kod nas, a u Mali raj dospjele su zahvaljujući svome šarmu. Jednog nedjeljnog poslijepodneva u njih su se domaćini zaljubili gledajući emisiju na televiziji i, ukratko, danas u Malome raju sretno pase čak 16 alpaka. Te južnoameričke životinje silno su drage i druželjubive, a naši najsretniji pratitelji na Instagramu moći će se i sami u to uvjeriti.

Sve životinje na imanju Mali raj posjetitelji mogu hraniti, a ako ste dovoljno hrabri i radišni, možete pomoći u mužnji koza i tako postati dio priče o izvrsnom siru koji smo spomenuli nekoliko redaka iznad.

  Idealna baza za istraživanje predivne rijeke Une ako se ne želite previše voziti i - ne kretati u prirodu gladni Natura Art - 19 Natura Art - 18 Natura Art - 17 +15 Natura Art - 16

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju