Dobra priča doziva više gostiju i omogućava bolju zaradu. Ali kockati se sa zaradom i ugledom spominjući – duhove!? U Americi je sve moguće, pa i ovih pet najpopularnijih hotela s duhovima.

1. Stanley hotel, Estes Park - Colorado
Iako je ovaj hotel inspirirao Stephena Kinga na pisanje knjige Overlook Hotel, puno stvarnih gostiju prijavljivalo je zaposlenicima hotela kako su u hotelu doista vidjeli duha. Jedna gospođa je navela kako je u noći čula neobične zvukove i lupetanja vrata u sobi pokraj njene, a da u njoj nitko nije boravio. A možda je neki hrvatski direktor naletio s ljubavnicom?



2. Brown Palace Hotel, Denver - Colorado
Ako volite misteriozne priče i duhove, ovaj hotel je svakako „Must visit“, jer je po vjerovanjima mnogih zapravo presjek puteva za umrle duše, gdje ih željeznički kondukter preusmjerava na njihove posljednje destinacije.



3. Carolina Inn, Chapel Hill - North Carolina
U ovom su hotelu zapaženi lebdeći objekti, zvuk hodanja po parketu u praznoj sobi i brojne druge paranormalne pojave, a vjeruje se kako je to sve vezano uz prisutnost Dr. Williama Jacocka, koji je umro u Bostonu, ali kojemu je upravo Carolina Inn bilo mjesto u kojem je najviše boravio. Pa ti pozovi doktora ako ti bude slabo usred noći...



4. Pfister Hotel, Milkwaukee, Wisconsin
Mnogi gosti su opisali prisutnost nepoznate osobe kao „ljubaznog, nasmijanog, starijeg i dobro obučenog gospodina“. Vjeruje se kako je to zarobljeni duh osnivača hotela, g. Charlesa Pfistera, koji je umro davne 1927. godine. Konačno jedan simpatičan!



5. Hawthorne Hotel, Salem, Massachusetts
Ovaj hotel je veoma dobro upoznat sa svojim duhovima, a zabilježeno je zaista puno slučajeva kada su gosti imali bliski susret s nekima od njih. Navodno su duhovi sakrivali ključeve soba, otvarali slavine u kupaonama, palili i gasili svijetla u prostoriji...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju