Pogledajte mostove samo za najhrabrije!

1. Lake Pontchartrain Causeway
Ovaj most se nalazi u SAD-u, a uz to što je i opasan, ovaj most je i jedan od najdužih na svijetu. To su zapravo dva mosta koja su spojena na početku, kraju i na sredini. Malo je gadno kad ste na metar od vode nasred jezera, a ne vidite kopno nigdje oko sebe...

2. Aiguille du Midi

Ovaj most se nalazi u Francuskoj te je jedan od najpopularnijih u zemlji. Za prelazak mosta trebati ćete duboko udahnuti jer nije baš ugodno gledati dolje.

3. Monkey Bridge
s
Bi ste li imali hrabrosti preći preko mosta (ako se to uopće može nazvati mostom), koji se sastoji od samo jednog trupca? Hm... Mi bi i razmislili.

4. Trift Suspension Bridge

Ovo je najopasniji most u Švicarskoj čija lagana konstrukcija spaja dva planinska vrha. Ovaj most se rijetko koristi jer je opasan i zahtjeva puno hrabrosti za prelazak.

5. Weinan Weihe Grand Bridge

Uz Kineski zid, Kina ima za ponuditi i nešto više adrenalinsko - most Weinan Weihe. Samo za izdržljive i užasno hrabre...

6. Hussaini viseći most

Osim što se nalazi u jednoj od najopasnijih država na svijetu, ovaj most izgleda kao da će se svaki tren srušiti. Odličan je ako želite na donekle siguran način osjetiti adrenalin u Pakistanu. Baš je krezub...

7. Rope Bridge

Tko prijeđe ovaj most častimo ga sladoledom! Ako ste odlučni, vrlo vjerojatno ćete ga prijeći, samo se treba dobro držati! Nalazi se na Šri Lanci.

8. Carrick-a-Rede Rope Bridge

Ovaj most popularno je okupljalište turista jer pruža nevjerojatnu lokaciju za kreiranje selfieja. Most i nije pretjerano siguran tako da morate paziti pri prelasku!

9. Mackinac Bridge

Ovaj most je toliko loše izgrađen i utjeruje strah u kosti, da ako ga i prehodate, možete samo produžiti do doktora na pregled srca i mjerenje tlaka!

10. Seven Mile Bridge

Nalazi se na listi kao jedan od najopasnijih mostova, a smješten je u Floridi u SAD-u. Iako na prvu ne izgleda strašno, zamislite da vozite preko njega i odjednom shvatite da ste usred mora, a dolazi neki oblak ili val... Ne bi htjeli sletjeti s njega!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju