Mnogi od nas su se neugodno iznenadili kad im je, nakon savršeno provedenog putovanja, stigao račun za mobitel. Roaming, roaming, roaming, tko ga je samo izmislio? Često smo se osjećali prevareno, ali dobiti bitku protiv domaćih, savršeno organiziranih operatera - gotovo je nemoguće.

I zato, ono što će sigurno razveseliti sve okorjele putoholičare, jest činjenica da je Europska komisija izglasala ukidanje troškova roaminga od prosinca 2015. godine. Baš lijep poklon za Božić!

Zadnjih desetak godina troškovi mobilne komunikacije drastično su pali. Od 2007. do 2013. cijena SMS-a pala je za 80%. No i dalje je cijena mobilnog interneta dosta visoka, posebice ako surfate u inozemstvu.

Potpredsjednica Europske komisije Neelie Kroes rekla je da skoro svi ovisimo o mobilnoj i Internet komunikaciji koja je postala dijelom naše svakodnevice. Trebali bismo znati što kupujemo i plaćamo te nas ne bi smjeli prilikom kupovine pljačkati, a isto tako trebali bismo imati mogućnosti promijeniti svoje mišljenje u vezi nekog operatera. Zbog toga je izglasana regulativa kojom se zabranjuje daljnje naplata roaminga, te će poruke, pozivi i Internet koštati isto kao i kod kuće.

Svi zaljubljenici u putovanja, ali i mnogi stanovnici pograničnih područja konačno će doći na svoje! Kako ćemo se sada naslikavati i selfiezirati, jeee!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju