Ime joj potiče od Thomasa Westa, 3. baruna De la Warr, engleskog plemića i prvog kolonijalnog guvernera Virginije. Iako je najveći grad sa tek 70.000 stanovnika Wilmington, Kent nosi titulu glavnoga grada sa svega tridesetak tisuća... Osijek je za njih Pariz!


Prije nego što su njegovu obalu otkrili i istražili Europljani u 16. stoljeću, područje današnjeg Delawarea su naseljavale razne grupe američkih domorodaca, Algonquian Indijanaca, uključujući plemena Lenape na sjeveru i Nanticoke na jugu.


Iako je mala, ova država krije neprocjenjivo blago prirode i kultura koje su na ovom području postojale tisućama godina. Najljepša prirodna baština može se vidjeti ako posjetite područja Kenta i Newcastlea. Zanimljivo je kako je Delaware na najužem dijelu širok svega 15 kilometara, a na najširem 54 kilometra.


Delaware ima umjerenu klimu s prosječnim temperaturama od 0 - 24°C i pristojnih 208 sunčanih dana godišnje. Na klimu jako utječe Atlantski ocean pa je stoga preko cijele godine umjereno do vlažno vrijeme. Ljeti temperature dosegnu do 32°C; a zimi se spuste do -5°C.


Na tom malom području priroda je uspjela kreirati nezamislive pejzaže koji oduzimaju dah. Jedna od najposjećenijih prirodnih atrakcija je rijeka Brandywine koja i nije nešto grandiozna, no utjecaj kojeg je imala u povijesti je zauvijek ostavio trag na stanovništvo i razvoj ovog područja. Tu su naime, od stoljeća osamnaestog nastale i traju - Sjedinjene Američke Države!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju