Cannes je svjetski poznat po filmskom festivalu koji se održava ovdje svake godine, a dobiti zlatnu palmu san je mnogih filmskih umjetnika. Njegov razvoj počinje tek u 19. stoljeću, a do tada je bio još samo jedan od gradića na Francuskoj rivijeri. Danas je Cannes simbol za luksuz, slavne i bogatstvo. Donosimo vam dašak tog luksuza i glamura u ovih pet stvari koje sigurno niste znali dam morate učiniti kad ste u Cannesu.

Svi ljubitelji umjetnosti ne bi smjeli zaobići Musée de la Castre koji se nalazi u ruševnima starog grada na brežuljku iznad Cannesa. Muzej je bogat umjetninama i rukotvorinama iz cijelog svijeta. A kad ste već u muzeju ne propustite popeti se na toranj starog dvorca kako bi uživali u prekrasnom pogledu na Cannes.

Šetnica koja se proteže duž plaže La Croisette je glamurozno srce Cannesa. Diljem ove šetnice nalaze se mnogi luksuzni butici, ali i restorani i hoteli. Provedite dan uz šetnju ovom šetnicom, te skakućite od butika do butika a dan završite pijući koktele u jednom od mnogobrojnih barova.

Sa svojim retro interijerom Le Caveau des Années je popularan restoran koji je prepoznat i omiljen po svojoj ponudi domaćih jela od morskih plodova, ali i po tome što u ponudi ima impresivnu vinsku kartu. Svakako isprobajte paellu sa morskim plodovima, veličanstveno. A ako se vam pruži prilika nemojte propustiti sjesti si na terasu od kuda će vam se pružati predivan pogled na staru luku.

Krenite na piknik u kojem ćete uživati u hrani koju ste nabavili od lokalnih stanovnika. Na piknik se uputite trajektom i to do arhipelaga Lles de Lérins. Siđite na otok Sv. Honorat i posjetite prekrasan samostan.

Jedno prijepodne svakako se uputite na tržnicu Forville koja se nalazi u malenom selu Le Suquet, nadomak Cannesa. Šarmantna mala tržnica očarat će vas bogatstvom mirisa. Započnite dan kušanjem aromatičnih sireva, maslina, meda i svježe ubranog voća.

Ako se kojim slučajem zateknete u Cannesu na više dana svakako posjetite neku od ovih atrakcija i osjetite dašak glamura i luksuza.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju